Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: Εξω οι πανάκριβοι ιδιώτες σύμβουλοι από τις αποκρατικοποιήσεις

Τέλος στις διαδικασίες που επέτρεπαν την απευθείας ανάθεση νομικών συμβουλών σε ιδιωτικά γραφεία για τις αποκρατικοποιήσεις, βάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μετά το σάλο που ξέσπασε από τις αποκαλύψεις για τις αμοιβές δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ιδιώτες, ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος έστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο κ. Μπαλτάκος, με την επιστολή του ζητεί τη νομική συνδρομή του θεσμικού οργάνου στις αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη του Δημοσίου για την παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους.

Ενόψει, μάλιστα και της απόφασης για την πώληση μετοχών 19 ΔΕΚΟ από το Δημόσιο σε ποσοστό έως και 100%, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Μπαλτάκου:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει τη δυνατότητα να «καλύψει» νομικά τις αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε να μειωθεί η σχετική δαπάνη του Δημοσίου για παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους.

Σημειωτέον ότι στην προσπάθεια σας αυτή αρωγός δύναται να είναι εξειδικευμένοι δικηγόροι από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου