Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ «Πάγωμα» των δανείων των μαστιχοπαραγωγών

«Πάγωμα» των δανείων των μαστιχοπαραγωγών
«Πάγωμα» όλων των δανείων των μαστιχοπαραγωγών που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά, για 1 χρόνο, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος επισκέφθηκε τη Χίο και είχε συνάντηση με τη διοίκηση της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών του νησιού.
«Πάγωμα» όλων των δανείων των μαστιχοπαραγωγών που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά, για 1 χρόνο, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος
επισκέφθηκε τη Χίο και είχε συνάντηση με τη διοίκηση της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών του νησιού.
Συγκεκριμένα ο κ. Σάλλας ανακοίνωσε δέσμη διευκολύνσεων για τον αγροτικό πληθυσμό του νησιού και ειδικότερα για τους μαστιχοπαραγωγούς, όπως:
Την αναστολή για ένα χρόνο των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων -επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών-, των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών, πελατών του Ομίλου. Ενώ μέσα από προγράμματα διευκολύνσεων θα είναι μειωμένες και για 2 χρόνια μετά.
Φυτώρια
Την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας για την ανάπτυξη φυτωρίου με σκοπό την αναπαραγωγή μαστιχόδεντρων και επιπλέον οικονομική ενίσχυση στην Ενωση Μαστιχοπαραγωγών, προκειμένου να βοηθηθεί η αποστολή τους.
Ακόμα θα δοθεί χορηγία από την Πειραιώς - ATE Bank, μέσω της Περιφέρειας, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αγορά ζωοτροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου