Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Βρήκαν ή δεν βρήκαν πετρέλαιο οι Τούρκοι στη Κύπρο;


Βρήκαν ή δεν βρήκαν πετρέλαιο οι Τούρκοι στη Κύπρο;

Βρήκε ή δεν βρήκε πετρέλαιο η Τουρίκη εταιρία στην κατεχόμενη Κύπρο. ; Οι τουρκικές εφημερίδες τα μπερδεύουν λέγοντας η μεν Taraf  ότι «Δεν βγήκε τίποτα ακόμα στην Κύπρο» η δε   Star αναφέρεται στο θέμα  με τον τίτλο « Ο Γιλντίζ είπε ¨Ο ΤΡΑΟ βρήκε στην Κύπρο ίχνη πετρελαίου».Και γράφει ότι ο τούρκος υπουργός Ενέργειας κ. Τανέρ Γιλτνίζ είπε πως βρέθηκαν ίχνη πετρελαίου στην πηγή ¨Turkyurdu1” και ότι θα γίνει και δεύτερη γεώτρηση στην δυτική «ΤΔΒΚ» . Η Milliyet γράφει  ότι ο Υπουργός κ. Γιλντίζ είπε:
 «Το κράτος ενεργώντας σοβαρά αν δεν υπάρχει πετρέλαιο λέμε ότι δεν υπάρχει, και άμα υπάρχει λέμε ότι υπάρχει. Εκεί έχουμε φθάσει σε βράχο που φέρει κάποιες ενδείξεις για ύπαρξη πετρελαίου, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμα σε κάποιο αποτέλεσμα σε
σχέση με πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή

 Για την συνέχιση των γεωτρήσεων γράφει η  Zaman  επισημαίνοντας  ότι η τουρκική εταιρεία πετρελαίων ΤΡΑΟ στο πλαίσιο των εργασιών για έρευνες πετρελαίου στην ‘ΤΔΒΚ» έφθασε σε βάθος 4075 μέτρων στην πηγή «Turkyurdu1» . Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας κ. Τανέρ Γιλτνίζ δέχθηκε προχθες τον «υπουργό» οικονομικών και ενέργειας της «ΤΔΒΚ» Σουάτ Ατούν και στην συνάντηση , ο Γιλντίζ είπε « Θα συνεχίσουμε την δεύτερη γεώτρηση στην «ΤΔΒΚ» πάλι στην ξηρά. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της γεώτρησης θα λάβουμε υπόψη μαζί με τα στοιχεία αυτά και τα στοιχεία του άξονα Ανατολής –Δύσης. Θα είναι μια γεώτρηση για ολοκλήρωση. Αργότερα θα περάσουμε στην θάλασσα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Yeni Safak στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Η γεώτρηση στην ΤΔΒΚ από την ξηρά στην θάλασσα» και γράφει ότι ο υπουργός Τανέρ Γιλντίζ επεσήμανε ότι στην πηγή «Τurkyurdu1” στην ‘ΤΔΒΚ¨ έφθασαν στα 4075 μέτρα και ότι οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν για λίγο ακόμα ». 
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου