Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΣΠΑ ΕΕΤΑΑ


 Ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Εργασίας η διαδικασία κατανομής των πρόσθετων ποσών για το έργο της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» 2012-2012. Το ποσό που εξασφαλίζεται είναι 39,5 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα εξασφαλίσει 15.200 επιπλέον επιδοτούμενες θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Οι νέες κατανομές αφορούν τέσσερις περιφέρειες της χώρας οι οποίες σύμφωνα με τις διαπιστώσεις για τη πρώτη κατανομή, λόγω αλγόριθμου, εμφανιζόταν να έχουν λιγότερες θέσεις σε σχέση με το
πληθυσμό τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιπλέον θέσεων θα το λάβει η Αττική, η  οποία όπως διαπιστώθηκε από την πρώτη κατανομή είχε υποστεί και το σημαντικότερο πλήγμα.
Επίσης με τη σχετική κατανομή λύνεται και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες στην αρχική κατανομή είχαν μείνει εκτός επιδότησης λόγω υπέρβασης συνολικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ δημάρχων και υπουργείου Εργασίας η μείωση των βάουτσερ θα αφορά στο σύνολο των δήμων, ενώ με τη τελική πρόταση εκτιμάται ότι μπαίνει τέλος στην ανισότητα των κατανομών που είχε αρχικά διαπιστωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου