Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Χαιρετισμός για το νέο σχολικό έτος.




Αγαπητές/οί συνάδελφοι ,
Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σας ευχόμαστε να είστε γεροί, δυνατοί και με αγωνιστική διάθεση να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τη δύσκολη κατάσταση που έχουμε ήδη αρχίσει να βιώνουμε.
Τα προβλήματα στο χώρο μας δεν υφίστανται μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στις ελλείψεις σε προσωπικό και σε θεσμούς όπως αξιολόγηση και το ωράριο εργασίας μας.
Μπροστά στις κρίσιμες και ιστορικές στιγμές που περνά ο τόπος καλούμε τους συναδέλφους σε ενότητα και αγωνιστική επαγρύπνηση. Τα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύονται και ταλανίζουν τον κλάδο, οι κατακτήσεις ετών που χάθηκαν στη «μέγγενη» της μνημονιακής τριετίας που ζήσαμε, οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές που εξαντλούνται, δείχνουν την αναγκαιότητα ότι η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση.

Καλούμε τη νέα κυβέρνηση και τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να
στηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση και τον Έλληνα Εκπαιδευτικό.
Οι άδικες πολιτικές της λιτότητας υποβάθμισαν οικονομικά και επιστημονικά τους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν να στέκονται όρθιοι και με φιλότιμο και περηφάνια μορφώνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού.
Είναι η ώρα της ευθύνης και της πράξης.
Κανείς δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες και τις ιστορικές στιγμές που ζει ο τόπος, όμως, θυμίζουμε και τονίζουμε ότι η Παιδεία είναι υπόθεση Εθνική και απαιτούνται άμεσες ενέργειες έτσι ώστε:
*     Η νέα σχολική χρονιά 2012 – 2013 να ξεκινήσει με τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις, με τα βιβλία στα χέρια των μαθητών και τις σχολικές επιτροπές να μπορούν να ανταπεξέλθουν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
*     Οι υπηρεσιακές μεταβολές να ολοκληρωθούν έγκαιρα.
*     Να δρομολογηθούν λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς.
*     Να αποκατασταθεί η αξιοκρατία στην εκπαίδευση. Αρκετά στελέχη της εκπαίδευσης – συνεργάτες της «Υπουργού της φωτοτυπίας» (βλ. κ. Διαμαντοπούλου) συνέβαλαν στην ισοπέδωση και στην παρακμή που βίωσε η εκπαίδευση. Είναι ανάγκη για υπέρβαση και για τομές, είναι απαραίτητη η θωράκιση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση και η αποκατάσταση της αξιοκρατίας.
     Η αλληλεγγύη και ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος συμπόρευσης για να ανταπεξέλθουμε.

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου