Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κάθισαν στα θρανία τα Ελληνόπουλα στην Αλβανία

Κάθισαν στα θρανία τα Ελληνόπουλα στην Αλβανία
Τα Ελληνόπουλα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αλβανία κάθισαν χθες στα θρανία στην πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.
      Η σχολική χρονιά άρχισε φέτος με σχετικά καλά νέα. Φέτος δεν ανακοινώθηκε το κλείσιμο νέων σχολείων λόγω έλλειψης μαθητών. Απεναντίας, ο αριθμός των μαθητών στα δημόσια ελληνικά σχολεία σημείωσε σημαντική αύξηση. Οφείλεται στην επιστροφή οικογενειών από Ελλάδα, όντας αυτοί ομογενείς, ή Αλβανοί. Στο δημοτικό ελληνικό σχολείο του Αργυροκάστρου προστέθηκαν 35 μαθητές, κυρίως ελληνικής καταγωγής. Συνολικά το ενωμένο ελληνικό σχολείο της πόλης Αργυροκάστρου, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο έχει φέτος τους περισσότερους μαθητές στα 15 τελευταία χρόνια. Συνολικά 310 μαθητές.
      Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το ελληνικό σχολείο της πόλης των Αγίων Σαράντα. Ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε συνολικά από 20-50 τοις εκατό ανά τάξη.
      Στη φετινή χρονιά σημειώθηκε βελτίωση και όσον αφορά την εξασφάλιση των σχολικών βιβλίων στην ελληνική γλώσσα. Κατά τον Έλληνα επιθεωρητή στο αλβανικό υπουργείο Παιδείας, Ζήση Λούτση, δεν εξασφαλίστηκαν μόνο τρεις τίτλοι βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου