Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κύπρος: Ίσως δεν αρκεί τριετές πρόγραμμα

Κύπρος: Ίσως δεν αρκεί τριετές πρόγραμμα
"Ένα τριετές πρόγραμμα ίσως δεν είναι αρκετό, ακόμα και αν ελπίζουμε πως θα είναι. Ίσως χρειαστούν τέσσερα ή πέντε χρόνια" έως ότου η Κύπρος μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων, είπε ο κεντρικός τραπεζίτης της νήσου, Πανίκος Δημητριάδης στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο ίδιος, μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχτεί συμφωνία με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, ESM, τον Οκτώβριο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών από τον Ιανουάριο του 2013.

Εν τω μεταξύ, το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, υπό την προεδρία προέδρου Δημήτρη

Χριστόφια, συνέρχεται σήμερα το απόγευμα, για να εξετάσει τον προϋπολογισμό του Κράτους για το 2013, τον πρώτο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα του Μνημονίου που αναμένεται να υπογράψει η Λευκωσία με την τρόικα.
Ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή έχει δηλώσει ότι ο στόχος για είναι δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,5% του ΑΕΠ. Εντός ων επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει πακέτο μέτρων, που θα μειώνει το αναμενόμενο έλλειμμα για το 2012 κατά μία ποσοστιαία μονάδα (150 - 200 εκατ. ευρώ). Με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, τους πρώτους επτά μήνες το έλλειμμα ήταν 3,4%.
Σήμερα στελέχη του Κυπριακού ΥΠΟΙΚ θα συναντηθούν στη Λευκωσία με τον Ολλανδό Μένο Σνελ, ο οποίος εκπροσωπεί την Κυπριακή κυβέρνηση στην εκτελεστική επιτροπή του ΔΝΤ, με στόχο τη διαμόρφωση των αντιπροτάσεων της Κύπρου που θα τεθούν ενώπιον των εκπροσώπων της τρόικας κατά την επόμενη επίσκεψη τους στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου