Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Υφυπουργός Εργασίας, Bουλευτής του νομού μας Νίκος Παναγιωτόπουλος.



                                   
   Δελτίο Τύπου
            Δεν τερματίζεται το Επίδομα Ανεργίας στους Εποχιακούς

Την αποσαφήνιση του πλαισίου για τις προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά απασχολούμενους εξέθεσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος  στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου , απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θωμά Ψύρρα.

Ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι με το νέο καθεστώς, όπως αυτό διαμορφώνεται με τις νέες ρυθμίσεις,
δεν τίθεται ζήτημα τερματισμού της χορήγησης του επιδόματος στους εποχιακά εργαζόμενους. Αυτό που αλλάζει είναι η θέσπιση ενός πλαφόν στον αριθμό των ημερήσιων επιδομάτων που δύναται να λαμβάνει κάποιος σε βάθος τετραετίας, 450 από 1.1.2013 και 400 από 1.1.2014.  

Ο Υφυπουργός συνέδεσε , επίσης, την τροποποίηση του ισχύοντος καθεστώτος με την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.  « Πρέπει να ξέρετε ότι το Υπουργείο Εργασίας έχει σηκώσει πολύ ψηλά τον αγώνα, τόσο κατά της εισφοροδιαφυγής όσο και της αδήλωτης εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε για την βελτίωση του νέου νομικού καθεστώτος, προκειμένου να αρθούν τυχόν αδικίες  και στρεβλώσεις σε ειδικές περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου