Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΟΝΤΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Σοκ στην Ιταλία από την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 7,3%

Σοκ στην Ιταλία από την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 7,3%
Τον περασμένο Ιούλιο, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011, σημείωσε πτώση της τάξης του 7,3%. Είναι η ενδέκατη διαδοχική αρνητική επίδοση, από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Ακόμη μεγαλύτερη είναι η συρρίκνωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων: μείον 9,9% σε ετήσια βάση, μείον 18,7% αν υπολογισθούν μόνον οι πρώτοι επτά μήνες του 2012.
Το μόνο θετικό στοιχείο είναι αυτό που αφορά την παραγωγή ενέργειας (αύξηση 3,3% σε ετήσια βάση). Η συρρίκνωση σε ό,τι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών μηχανημάτων αγγίζει το 9,8%. Για την βιομηχανία επίπλων, του χαρτιού και του Τύπου, η πτώση είναι
9,7%.
Μέσα σ' αυτό το γενικότερο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι ζήτησε χθες από τα συνδικάτα να υπογράψουν συμφωνία με την κυβέρνηση μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες για να μπορέσει να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Ο γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl Ραφαέλε Μπονάνι, μετά το πέρας της συνάντησης με την κυβέρνηση, δήλωσε ότι, «αν υπάρξει ένα θετικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, μπορεί και να επιτευχθεί ο στόχος μιας σύντομης συμφωνίας. Διότι σύγκρουση με τους κοινωνικούς εταίρους θα σήμαινε και αυτοκτονία για την χώρα».
Το συνδικάτο Cgil όμως, το μεγαλύτερο της χώρας, επιμένει διαμέσου της Σουζάνα Καμούσο ότι «για την ανάπτυξη χρειάζονται συνολικές ενεργειακές και βιομηχανικές πολιτικές που πρέπει να σχεδιαστούν από την κυβέρνηση. Χωρίς αυστηρές χρονικές διορίες».
Στη διαπραγμάτευση συμμετέχει και η υπουργός εργασίας Έλσα Φορνέρο, η οποία δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου «La7» ότι «η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έχοντας υπόψη ότι οι παρούσες απόλυτες προτεραιότητές της είναι να αποφευχθεί μια νέα δέσμη μέτρων, όπως και η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου