Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες, πολύ χειρότερες, εκτιμήσεις Τις 700.000 μπορεί να φτάσουν οι πρόσφυγες στη Συρία κατά τον ΟΗΕ

Καταυλισμός Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία: Εκατοντάδες χιλιάδες έχει βγάλει εκτός συνόρων ο συριακός εμφύλιος.
Καταυλισμός Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία: Εκατοντάδες χιλιάδες έχει βγάλει εκτός συνόρων ο συριακός εμφύλιος.
Γενεύη: Σημαντικά περισσότεροι Σύροι υπολογίζει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) πως μπορεί να εγκαταλείψουν τη χώρα για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη του εμφυλίου: Μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με την υπηρεσία, τα σύνορα μπορεί να περάσουν 700.000 άνθρωποι. Βάσει αυτών των εκτιμήσεων, η UNHCR αναφέρει πως για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων χρειάζονται 487,9 εκατ. δολάρια.Μέχρι στιγμής, στις γειτονικές χώρες έχουν διαφύγει περίπου 294.000 Σύροι, όπως ανέφερε την Πέμπτη η υπηρεσία. Σε αυτούς συγκαταλέγονται και όσοι περιμένουν να καταχωρηθούν ως πρόσφυγες στην Ιορδανία, την Τουρκία, το Λίβανο και το Ιράκ.

Κατά μέσο όρο, 200 με 300 Σύροι υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά τη μεθόριο. Ο Πάνος Μουμτζής, ο επικεφαλής της UNHCR αρμόδιος για το συριακό προσφυγικό ρεύμα, ανέφερε από τη Γενεύη πως πολλοί φτάνουν στις γειτονικές χώρες μόνο με μερικά ρούχα που κουβαλούν στην πλάτη τους.

Οι τέσσερις χώρες «έχουν δώσει το παράδειγμα, κρατώντας ανοικτά τα σύνορά τους για όσους Σύρους προσπαθούν να ξεφύγουν από τη βία» είπε ο Μουμτζής. «Αλλά δεν μπορούν να το κάνουν μόνες τους, η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη» τόνισε.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου