Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

65% των Ελλήνων: Να δικαστεί ο Γ. Παπανδρέου για το μνημόνιο!

Συγκλονιστικά τα ευρήματα του β’ μέρους του newsbomb political x-ray Σεπτεμβρίου
Εξαλλος παραμένει ο ελληνικός λαός με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, που μας έβαλε στο μνημόνιο, έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την τρόικα στη χώρα μας. Ειδικά μετά
την αποκάλυψη του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το Ταμείο γνώριζε από την αρχή πως το μνημόνιο «δε βγαίνει», η ερώτηση που βρίσκεται στα χείλη της πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι «γιατί μας βάλανε σε αυτό το δρόμο, αφού γνωρίζανε εκ των προτέρων ότι οδεύουμε ολοταχώς προς αδιέξοδο;».


Αυτή ακριβώς η απορία, αλλά –όπως είναι φυσιολογικό- και η οργή για την τεράστια ταλαιπωρία που υφίσταται ένας ολόκληρος λαός την τελευταία διετία, καταγράφεται ξεκάθαρα στο δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η alco για λογαριασμό του newsbomb.gr. Συγκεκριμένα, δύο στους τρεις Ελληνες ζητούν να δικαστεί ο Γιώργος Παπανδρέου! Το 65% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι «μετά τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη πως το ΔΝΤ από την αρχή γνώριζε ότι “το μνημόνιο δεν βγαίνει” πρέπει να αρθεί η ασυλία του Γ. Παπανδρέου και να δικαστεί για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ». Την ίδια ώρα, μόλις ένας στους πέντε Ελληνες (20%) πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 15% προτίμησε την επιλογή «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Μάλιστα, η οργή κατά του Γ. Παπανδρέου διατρέχει οριζόντια την ελληνική κοινωνία, όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση που διενήργησε η alco σε δείγμα 1.000 ατόμων, για λογαριασμό του www.newsbomb.gr. Την άρση της ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού και την κρίση του από το ειδικό δικαστήριο ζητούν Ελληνες όλων των κομματικών προτιμήσεων. Ακόμη και μεταξύ αυτών που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του και με τη σημαία του οποίου κυβέρνησε ο Γ. Παπανδρέου, ένας στους τρεις (33%) τάσσεται υπέρ της παραπομπής του στη Δικαιοσύνη και λιγότεροι από τους μισούς (46%) απαντούν αρνητικά. Ακόμη και οι –μάλλον ΠΑΣΟΚογενείς, σε σημαντικό βαθμό- ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ ζητούν, σε ποσοστό σχεδόν 50% (48% για την ακρίβεια) την παραπομπή του, ενώ λιγότεροι από ένας στους τρεις (29%) δηλώνουν αρνητικοί σε μια τέτοια προοπτική. Σε όλα τα άλλα κόμματα, τα ποσοστά είναι συντριπτικά. Αγγίζουν τους 8 στους 10 οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ (78%, 77% και 77%, αντίστοιχα) που θέλουν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό να περνά από ειδικό δικαστήριο, ενώ το ίδιο ζητούν και 7 στους 10 ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Νέας Δημοκρατίας (70% και 67%, αντίστοιχα).

Τώρα που ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, έστειλε το φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος αφού –όπως ήταν αυτονόητο- έπεσε πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, μήπως ήρθε η ώρα οι βουλευτές να αφουγκραστούν την ελληνική κοινωνία και να ανοίξουν τον δρόμο ώστε η Δικαιοσύνη να κρίνει τον πρώην πρωθυπουργό, για τις επιλογές του που καθόρισαν το (μαύρο) μέλλον τόσων και τόσων γενεών Ελλήνων;



Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ



ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)


ΕΝΤΟΛΕΑΣ:

NEWSBOMB.GR


ΤΥΠΟΣ:

ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)


ΔΕΙΓΜΑ:

1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:

TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ


ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:

ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ


ΧΡΟΝΟΣ:

29- 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.

newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου