Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η τρόικα επιμένει στη γενιά των €480 Τι λέει το non paper που αποκαλύπτει "Το Βήμα"

Η τρόικα επιμένει στη γενιά των €480Μπλόκο στα σχέδια της κυβέρνησης για αποκατάσταση του κατώτου μισθού και των άλλων αλλαγών που εισήχθησαν στην αγορά εργασίας το Μάρτιο βάζει η τρόικα σύμφωνα με το non-paper που αποκαλύπτει η εφημερίδα "Το Βήμα". Από τα έγγραφα προκύπτει ότι υπάρχει πρόταση για αύξηση της εργασιακής εβδομάδας σε 6 ημέρες και μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας.
Το κεφάλαιο που αναφέρεται στα εργασιακά αναφέρει:

Αύξηση της ευελιξίας των προγραμμάτων εργασίας:
Αύξηση του μέγιστου αριθμού ημερών εργασίας σε 6 ημέρες ανά εβδομάδα για όλους τους τομείς. 

Ορισμός της ελάχιστης ημερησίας ανάπαυσης στις 11 ώρες. 
Αποσύνδεση των ωρών εργασίας από τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης. 
Άρση των περιορισμών σχετικά με τον ελάχιστο/ μέγιστο χρόνο ανάμεσα στις πρωινές και τις απογευματινές βάρδιες. Να επιτρέπεται η άδεια δυο διαδοχικών εβδομάδων να ληφθεί οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του χρόνου στους εποχικούς τομείς. 
Αναμόρφωση του πλαίσιου για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού: Θέσπιση ενός χρονοδιαγράμματος για τη θέσπιση ενιαίου ελάχιστου νόμιμου μισθού νομοθετημένου από την κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Το νέο σύστημα θα πρέπει να παρέχει ένα βασικό επίπεδο για τα εισοδήματα από εργασία που θα εξασφαλίζει ότι η δυναμική των μισθών υποστηρίζει την πλήρη απασχόληση. Η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους θα πρέπει να έγκειται στο σχεδιασμό του μηχανισμού, και δεν πρέπει να οδηγήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού που εγκρίθηκε από το EFF μέχρι τα ποσοστά  ανεργίας να μειωθούν. 

Παράλληλα η τρόικα συστήνει μειώσεις συντάξεων με μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου