Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΠΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Επανεκκίνηση της οικονομίας με 31,5 δισ.

Επανεκκίνηση της οικονομίας με 31,5 δισ. Με βαρύ αντίτιμο το σκληρό «πακέτο» των νέων περικοπών, η Αθήνα επιδιώκει να λάβει το συντομότερο δυνατόν την πολιτική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποδέσμευση των 31,5 δισ. της επόμενης δόσης, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομίας, με τη σταδιακή αποκατάσταση της ρευστότητας.
«Σύμμαχος» της Ελλάδας για τις προσεχείς εξαιρετικά κρίσιμες επτά εβδομάδες, έως τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, είναι η
εμφανής αλλαγή στάσης από τους ισχυρούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η ραγδαία αύξηση της αβεβαιότητας για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, υπό το βάρος της κρίσης χρέους του Νότου.
Ηδη μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πλήττονται από την καθίζηση της ζήτησης στον Νότο και απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Γερμανία και Γαλλία. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούν, πολιτικοί παρατηρητές, η Αθήνα, εφόσον «περάσει» τα μέτρα και δεν υπάρξει κάποιο «ατύχημα», έρχεται κοντά στην επόμενη δόση, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες για μια συνολική «λύση» που δεν θα αφήσει αμφιβολίες για το μέλλον, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ.
Της Ελευθερίας Αρλαπάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου