Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΟΕ: Κάλεσμα στη Γενική Απεργία της 26ης του Σεπτέμβρη

Αρ. Πρωτ:1354

Αθήνα 20/9/2012

Προς

1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

2. Μ.Μ.Ε.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26ης ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εδώ και δυόμιση χρόνια κόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζει να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες και νέες περικοπές.

Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον από όλους ότι η συνταγή των μνημονίων είναι λάθος και ότι έχει αποτύχει, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική, λες και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι της κρίσης.

Αδυνατούν ή δεν θέλουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Σχεδιάζουν νέες βάρβαρες περικοπές αλλά και απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών και τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων.
Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται, οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές μειώνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν και αυτοί επιμένουν στις ίδιες πολιτικές. Οι νέες απαιτήσεις των δανειστών, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, χωρίς καμιά προοπτική και ελπίδα.
Πρόκειται για την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πιο βάρβαρη, αντεργατική και βίαια ανατροπή στη ζωή των εργαζομένων.
Αυτές οι άδικες και προκλητικές πολιτικές οδηγούν τους εργαζόμενους στη χρεοκοπία ενώ τροφοδοτούν και ενισχύουν τις ακραίες κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές.
Η Κυβέρνηση, οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τις αριθμούς και τους δείκτες υπάρχουν άνθρωποι με δικαιώματα και απαιτήσεις που τσακίζονται καθημερινά.
Εάν αυτοί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία μπορούν να το επιβάλλουν.

Έως εδώ, δεν πάει άλλο!

Όλοι μαζί να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, μαζί με όλους τις εργαζόμενους, έδωσε και δίνει μάχες για να αποκρούσει και να ακυρώσει αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές!

Τα συνδικάτα έδωσαν και δίνουν σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες για να σωθεί η χώρα, μα πάνω και πρώτα από όλα, να σωθούν οι άνθρωποι.

Απαιτείται λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη μάχη η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ στον αγώνα και στην πάλη. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και διασπαστικών συμπεριφορών.

Δεν πρέπει να περάσουν τα νέα μέτρα.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης και τροϊκανών.

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Όλοι με τα συνδικάτα στη Γενική Απεργία της 26ης του Σεπτέμβρη.



Συγκέντρωση Αθήνας: 11.00π.μ.(μπροστά στο Πολυτεχνείο)

Συγκέντρωση Θεσσαλονίκης: 10.30 π.μ. (στο Εργατικό κέντρο)

Και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου