Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2012 2013 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ


Τέσσερα θα είναι τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και περιουσιακά για το 2012 2013
Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ρύθμιση για την παροχή επιδόματος θέρμανσης στους πολίτες, καθώς από τις 15 Οκτωβρίου εξισώνονται οι φόροι του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και οι τιμές πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθούν.
Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης συμφώνησαν και αποφάσισαν τα τέσσερα κριτήρια πάνω στα οποία θα βασιστεί η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.
Το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης είναι 120 εκατ. ευρώ και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του
2013.
 ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ?
Το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί σε δύο δόσεις
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
• Δικαιούχοι θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και άλλοι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζουν σε περιοχές της χώρας όπου η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή .Τα ακριβή κριτήρια θα γίνουν γνωστά με την αναμενόμενη εγκύκλιο που θα τα καθορίζει .
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
• Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στις παραπάνω κατηγορίες θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί λίγο πάνω από τα 100 ή τα 150 τετραγωνικά μέτρα.
• Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης το εξής: το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας να προβλέπει τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου και η επόμενη δόση στα μέσα της χειμερινής σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου