Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2012 2013



Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης γνωστοποιεί ότι για τις ανάγκες κατάρτισης των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ όλης της χώρας για το Φθινοπωρινό εξάμηνο έτους κατάρτισης 2012-2013, θα απασχολήσει  εκπαιδευτές με  σύμβαση μίσθωσης έργου.  Προς τούτο, καλεί τους ενδιαφερόμενους για απασχόληση εκπαιδευτές ιδιώτες ή με οποιαδήποτε σχέση εργασίας απασχολούμενους στο Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα, να υποβάλουν από 12/9/2012 μέχρι και  18/9/2012 σχετικές αιτήσεις σε όσα από τα Δημόσια ΙΕΚ. επιθυμούν και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παράρτημα 1 της Πρόσκλησης  απασχόλησης Εκπαιδευτών Φθινοπωρινού εξαμήνου έτους 2012-2013 του κάθε Δ ΙΕΚ.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν  γνώση αναλυτικά της Πρόσκλησης για Εκπαιδευτές  Φθινοπωρινού  εξαμήνου  2012-2013 όλων των Δημοσίων ΙΕΚ. καθώς και των παραρτημάτων των ειδικοτήτων και
μαθημάτων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Δ ΙΕΚ )  ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2012 -2013
Στην Αθήνα σήμερα    Τετάρτη  5/9/2012   στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης αφού λάβαμε υπ’ όψιν :
  1. Τα άρθρα 6, 12, 21 και 24 του ν. 3879/2010 «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ163 Α/21-9-2010).
  2. Το άρθρο 22 της υπ’ αριθμ. 121/25-5-92 (ΦΕΚ 371 Β) Απόφασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Κανονισμός λειτουργίας του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.)», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε, αναριθμήθηκε και ισχύει.
  3. Το άρθρο 3 του Ν. 2909/2001 (ΦΕΚ 90 Α) «Ρυθμίσεις θεμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».
  4. Την με αρ. πρωτ. 5121/18-6-2012  απόφαση του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης «Ανάθεση εκτέλεσης υποέργων διαχείρισης των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης  στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.»
  5. Την Υ.Α  4854/13-6-2012 «Παράταση των προθεσμιών της παραγράφου 15 του άρθρου 24 του Ν.3879/2010.»
  6. Την Κ.ΥΑ αρ. πρωτ. 127175/H/ (ΦΕΚ 2508/Β/04-11-2011) με τίτλο «Συγχώνευση διά απορροφήσεως των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου «ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ» (Ε.Ι.Ν), «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ» (Ι.Δ.ΕΚ.Ε) και «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» (Ι.Ν), εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων».
  7. Την πράξη Δ.Σ. 538/27/05.09.2012
  8. Τις ανάγκες των Δ.Ι.Ε.Κ σε εκπαιδευτές κατά το φθινοπωρινό  εξάμηνο  κατάρτισης 2012-2013.
 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
 Καλούμε τους ενδιαφερόμενους - υποψηφίους εκπαιδευτές να καλύψουν τις ανάγκες κατάρτισης των Δ.ΙΕΚ του φθινοπωρινού εξαμήνου 2012-2013.
 Οι υποψήφιοι που θα απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές, θα παράσχουν αρχική κατάρτιση με τη διδασκαλία των μαθημάτων (θεωρητικών, εργαστηριακών και μικτών), για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα Δ.ΙΕΚ και περιλαμβάνονται στο συνημμένο παράρτημα 1, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.
 Δικαίωμα υποβολής σχετικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης έχουν όλοι οι ιδιώτες, καθώς και οι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ασχολούμενοι στο Δημόσιο Τομέα που έχουν τα νόμιμα τυπικά προσόντα, όπως αυτά περιγράφονται στα εγκεκριμένα αναλυτικά προγράμματα αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης.
 Δικαιολογητικά
 Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.
 Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
  1. Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών της ημεδαπής (βασικό πτυχίο αντίστοιχο με την ειδικότητα που προκηρύσσεται, μεταπτυχιακός και διδακτορικός τίτλος θέματος συναφούς προς το αντικείμενο, παιδαγωγικός τίτλος σπουδών ΑΣΕΤΕΜ / ΣΕΛΕΤΕ ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., δίπλωμα Ι.Ε.Κ., πτυχίο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Τεχνικού – Εκπαιδευτικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής).
  2. Όσοι έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να καταθέσουν είτε
                      I.    α) άδεια άσκησης επαγγέλματος, η οποία έχει χορηγηθεί με τη διαδικασία της επαγγελματικής αναγνώρισης, βάσει των διατάξεων των επαγγελματικών προσόντων (π.χ. Οδηγίες 89/48/Ε.Ο.Κ., 92/51/Ε.Ο.Κ., 99/42/Ε.Κ., Τομεακές Οδηγίες κ.λπ.). Στην περίπτωση της επαγγελματικής αναγνώρισης, αντί της άδειας άσκησης επαγγέλματος είναι δυνατόν να κατατεθεί αντίγραφο της Πράξης Αναγνώρισης από το αρμόδιο Συλλογικό Όργανο ή την αρμόδια επιτροπή (π.χ. Σ.Α.Ε.Ι., Σ.Ε.Α.Τ.Ε.Κ., Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων κ.α.) ή αντίγραφο της Απόφασης Αναγνώρισης από την κατά περίπτωση Αρμόδια Αρχή (Υπουργείο, Νομαρχία κ.λπ.), είτε
                    II.    β) Πιστοποιητικό Χορήγησης Ισοτιμίας από το πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. νυν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., τον Ο.Ε.Ε.Κ., του Ε.Ο.Π.Π. ή από άλλη αρμόδια υπηρεσία. Όσοι έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε κράτος μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να καταθέσουν Πιστοποιητικό Χορήγησης Ισοτιμίας από το πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. νυν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., τον Ο.Ε.Ε.Κ., του Ε.Ο.Π.Π. ή από άλλη αρμόδια υπηρεσία. Σε αυτήν την περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επισύναψη επικυρωμένων αντιγράφων των βασικών τίτλων σπουδών επισήμως μεταφρασμένων (από το Υπ.Εξ., πρεσβείες της Ελλάδος στο εξωτερικό, Δικηγόρους και μεταφραστές του Ιονίου Πανεπιστημίου). 
  1.  Από τους υποψηφίους που υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα απαιτείται :
                      I.    βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης,
                    II.    ή υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνεται επακριβώς ο χρόνος και το είδος της εμπειρίας του, τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
  1. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να προσκομίσουν :
                      I.    βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένου επαγγέλματος,
                    II.    ή υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, ότι εξετέλεσε συγκεκριμένες εργασίες, μελέτες και έργα σχετικά με το αντικείμενο της εμπειρίας.
  1. Από τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, όταν η εργασία έχει παρασχεθεί σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σε Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα της παρ. 1, του άρθρου 14, του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ή σε φορείς της παρ. 3, του άρθρου 1, του Ν. 2527/1997, απαιτείται μόνο βεβαίωση του αντίστοιχου φορέα, από την οποία να προκύπτει το είδος της εργασίας που παρασχέθηκε και η χρονική διάρκεια της παροχής της.
Κατά την επιλογή συνεκτιμώνται :
  1. Σπουδές – επιμόρφωση :
(α) πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό σχετικό με το αντικείμενο των προκηρυσσομένων ειδικοτήτων, βεβαίωση σπουδών για εμπειροτέχνες,
 (β) μεταπτυχιακό, διδακτορικό στην Επαγγελματική Κατάρτιση ή την Εκπαίδευση Ενηλίκων,
 (γ) Επιμόρφωση σχετική με το αντικείμενο των προκηρυσσομένων ειδικοτήτων και την Επαγγελματική Κατάρτιση ή την Εκπαίδευση Ενηλίκων
 2. Διδακτική Εμπειρία σχετική με το αντικείμενο των προκηρυσσομένων ειδικοτήτων.
 3. Εργασιακή εμπειρία σχετική με το αντικείμενο των προκηρυσσομένων ειδικοτήτων.
 4. ‘Αλλα προσόντα (ξένες γλώσσες, γνώσεις χειρισμού Η/Υ)
 5. Κοινωνικά κριτήρια (Ανεργία, Πολυτεκνία ή Μονογονεϊκή Οικογένεια, ΑμΕΑ)
  Κατόπιν της επιλογής τους οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές οφείλουν :
  1. Να υπογράψουν σχετική σύμβαση μίσθωσης έργου στην οποία θα καθορίζονται τα μαθήματα τα οποία τους ανατέθηκαν οι ώρες απασχόλησης, η ωριαία αντιμισθία και οι λοιπές υποχρεώσεις.
  2. Να συμπληρώσουν Υπεύθυνη δήλωση Ατομικών Στοιχείων που θα τους δοθεί από το Ι.Ε.Κ.
  3. Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86: α) για το εάν εργάζονται σε φορέα του στενότερου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε ποιον, β) για τις συνολικές τακτικές και πρόσθετες, αμοιβές από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και γ) ότι οι συνολικές αποδοχές τους δεν υπερβαίνουν τα εκ του Ν. 1326/83 (άρθρα 4, 5), Ν. 2303/95, Ν.2470/97 ,  Ν.3833/2010 και  4024/2011 ανώτατα επιτρεπόμενα όρια κατά μήνα.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους αυτοπροσώπως στην έδρα των κατά τόπους ΙΕΚ από 12/9/2012 μέχρι και  18/9/2012 και κατά τις ώρες που θα ορίζονται με ανακοίνωση από τα κατά τόπους ΙΕΚ .
 Οι αιτήσεις που θα αποσταλούν ταχυδρομικώς δε θα γίνουν δεκτές.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ
 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΕΝΤΖΑΣ
 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ  Α’
ΜΑΘΗΜΑ
ΕΞΑΜΗΝΟ
ΕΙΔΟΣ
ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΩΡΕΣ ΕΡΓ/ΡΙΟΥ
Τίτλος Μαθήματος Α
Εξάμηνο Παρακολούθησης
Θεωρητικό  ή Μικτό
χχ
χχ
Τίτλος Μαθήματος Β
Εξάμηνο Παρακολούθησης
Θεωρητικό  ή Μικτό
χχ
χχ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Β’
ΜΑΘΗΜΑ
ΕΞΑΜΗΝΟ
ΕΙΔΟΣ
ΩΡΕΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΩΡΕΣ ΕΡΓ/ΡΙΟΥ
Τίτλος Μαθήματος Α
Εξάμηνο Παρακολούθησης
Θεωρητικό  ή Μικτό
χχ
χχ
Τίτλος Μαθήματος Β
Εξάμηνο Παρακολούθησης
Θεωρητικό  ή Μικτό
χχ
χχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου