Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Από την 1η Οκτωβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ


 http://www.xrimanews.gr/images/web/MYtPih7YHA8EbypJoBF9.jpg

Με εγκύκλιο του ΟΓΑ δίνονται οδηγίες για την απογραφή 1.200.000 ασφαλισμένων του Οργανισμού.
Όπως αναφέρεται, η απογραφή θα ξεκινήσει από 1ης Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου και αφορά συνταξιούχους και επιδοματούχους, οι οποίοι θα πρέπει να πάνε στα ΕΛΤΑ ή στις τράπεζες απ' όπου τους καταβάλλεται η σύνταξη ή το οικογενειακό επίδομα. Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Παράλληλα με την καταγραφή θα γίνει έλεγχος και επικαιροποίηση των στοιχείων των μητρώων των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων ως προς τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.
Για την υλοποίηση των ανωτέρω θα αποσταλεί από τον ΟΓΑ σε όλους τους συνταξιούχους και
δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ενημερωτική επιστολή, στην οποία θα περιγράφεται η διαδικασία:
α) της καταγραφής και
β) του ελέγχου του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ τους.
Οι συνταξιούχοι και οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που θα λάβουν την ενημερωτική επιστολή θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα ή ΕΛΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη σύνταξή τους, προκειμένου να καταγραφούν, επιδεικνύοντας:
α) Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους και
β) τη σχετική ενημερωτική επιστολή.
Οι συνταξιούχοι και οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που αποδεδειγμένα αδυνατούν να προσέλθουν στα πιστωτικά ιδρύματα και μόνο αυτοί θα καταγραφούν διά του νομίμου εκπροσώπου τους στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, στον οποίο θα πρέπει να προσέλθει ο εκπρόσωπός τους προσκομίζοντας κατά περίπτωση τα δικαιολογητικά.
Παράλληλα με την καταγραφή φυσικής παρουσίας θα γίνει έλεγχος και επικαιροποίηση του μητρώου συνταξιούχων και του μητρώου δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων ως προς τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ τους.
Οι συνταξιούχοι και επιδοματούχοι θα πρέπει να ελέγξουν εάν στην ενημερωτική επιστολή αναγράφεται ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους και αν οι αναγραφόμενοι αριθμοί είναι σωστοί.

Καταγραφή από πληρεξούσιο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο
α) Πληρεξούσιο ή ειδική εξουσιοδότηση για την καταγραφή, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ, αστυνομία ή τη δημοτική αστυνομία στην περίπτωση που η θεώρηση θα γίνει στην οικία του δικαιούχου προσώπου.
β) Ιατρική γνωμάτευση/βεβαίωση νοσηλείας.
γ) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο του δικαιούχου και του πληρεξουσίου ή του εξουσιοδοτημένου προσώπου.
δ) Προκειμένου για συνταξιούχο (γήρατος, αναπηρίας ή επιζώντων) που κατοικεί στο εξωτερικό και πληρώνεται τη σύνταξή του στην Ελλάδα, απαιτείται επιπλέον και βεβαίωση από την αρμόδια προξενική αρχή, εκδοθείσα κατά το χρονικό διάστημα της καταγραφής, στην οποία να πιστοποιείται ότι ο συνταξιούχος βρίσκεται στη ζωή.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου