Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΑΚΕ ΠΕ ΑΘΗΝΑΣ: Οι «εγκέφαλοι» του Υπουργείου συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να ενεργούν το ίδιο αναποτελεσματικά


 

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών ΔΑΚΕ των Συλλόγων εκπαιδευτικών ΠΕ της Αθήνας
 24 Σεπτεμβρίου 2012  

Το  πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε  στις  11 του Σεπτέμβρη.

 Μπορεί φέτος τα βιβλία να ήταν στα σχολεία, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει πάντα, αλλά για μια ακόμη χρονιά τα 5.000 κενά κατέδειξαν ότι οι «εγκέφαλοι» του Υπουργείου συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να ενεργούν το ίδιο αναποτελεσματικά. Φυσικά «αναμένονται» οι απαραίτητοι αναπληρωτές και οι καθηγητές ειδικοτήτων. 

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μένουν ακόμα στο σπίτι αφού οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στις 21/9 θα τοποθετηθούν στα σχολεία στο τέλος της εβδομάδας, διαγωνισμός ΑΣΕΠ για το
μόνιμο διορισμό τους δεν προγραμματίζεται, το βοηθητικό προσωπικό των Ειδικών Σχολείων αγνοείται, τα λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών περιμένουν τα χρωστούμενα των παλαιότερων ετών… 

Τα προνήπια συνεχίζουν να παραμένουν εκτός Νηπιαγωγείου. Καμιά δαπάνη και φέτος για τη σχολική στέγη. Τα χρέη των σχολείων σε προμηθευτές και ΔΕΚΟ δεν πρόκειται φυσικά να καλυφθούν ούτε στο ελάχιστο από τα 21 εκ. € που θα δοθούν καθυστερημένα και είναι κατά πολύ λιγότερα απ’ όσο θα έπρεπε να έχουν ήδη δοθεί. 

 Τα πεινασμένα παιδιά ακόμη πιο πολλά, αφού οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά όπως κι οι φόροι, τα χαράτσια, η ακρίβεια… κι οι αναπληρωτές συνάδελφοι μας καλούνται σε συσσίτια από τον υπουργό που όπως φαίνεται θα συνδέσει το όνομά του με την… καραβάνα.
   Κι εμείς

ακόμη φτωχότεροι μετά κι από τις επιδρομές της εφορίας, ακόμη πιο απογοητευμένοι (μήπως έφτασε η στιγμή να γίνουμε οργισμένοι;) μετά από τις υπουργικές εξαγγελίες περί αύξησης του ωραρίου από την επόμενη χρονιά, περί αξιολόγησης, που όσο δεν καταργείται ο  Ν.4024 κανείς δεν μπορεί να μας πείσει για τις αγνές προθέσεις του και το μη τιμωρητικό της χαρακτήρα.      
   Εμείς, να δοκιμάζουμε καθημερινά τα όρια της αντοχής μας προσμένοντας τα νέα «τελευταία» μέτρα της κυβέρνησης – μαριονέτας στα χέρια της Τρόικα. Αυτά που θα μας καταστήσουν υπέργηρους εργαζόμενους, εάν δεν είμαστε άνεργοι, που θα μας στερήσουν το εφάπαξ, τα δώρα, τις οικογενειακές παροχές … που θα υλοποιήσουν ό, τι άλλο ευφάνταστο θα μηχανευτούν εκείνοι που έχουν αποφασίσει να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους.


Η «μαγική» Α’ Αθήνας…
   Μέσα σ’ αυτό το νοσηρό κλίμα, το αληθινό αλαλούμ που επικρατεί στις τοποθετήσεις στο ΠΥΣΠΕ της Α’  Αθήνας έρχεται να επιδεινώσει τη σχολική καθημερινότητα. Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που τροποποιούνται αλλεπάλληλα,  μετακινήσεις εκπαιδευτικών δίχως αίτησή τους, σωρεία ενστάσεων. Σημάδια που φανερώνουν έλλειψη αντιστάσεων στην πολιτική της αντιμετώπισης του εκπαιδευτικού ως  απρόσωπο, ευέλικτο, εύκολα μετακινούμενο εργαζόμενο. Δίχως να παραγνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιούργησε η απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου να εξαφανίσει τα Γραφεία Εκπαίδευσης δημιουργώντας ένα υδροκέφαλο διοικητικό τέρας στο όνομα της «εξοικονόμησης πόρων», δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε πως στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Αθήνας «τα πάντα ρει».


…κι ο κ. Περιφερειάρχης

   Κερασάκι στην τούρτα, η εμμονή του Περιφερειακού Δ/ντή Αττικής κ. Κουμέντου να μετακινήσει 53 δασκάλους εκτός Αθήνας ως υπεράριθμους, τη στιγμή που στην Αθήνα, μια περιοχή με τεράστια προβλήματα και διαρκείς ανάγκες, δεν τοποθετήθηκε φέτος ούτε ένας αναπληρωτής.
   Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να πείσει κανέναν στο ότι ο Περιφερειακός αυθαιρετούσε. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να τον έχει ήδη απαλλάξει από τα καθήκοντά του. Πιστεύουμε πως η Αθήνα ήταν, ως το κεντρικό ΠΥΣΠΕ, το στοίχημα τού να μετατραπούν οι εκπαιδευτικοί σε τραπουλόχαρτα που η διοίκηση θα τα μοιράζει κατά το δοκούν.  Το στοίχημα τελικά το κέρδισαν οι εκπαιδευτικοί. Σύλλογοι και Δ.Ο.Ε. κινητοποιήθηκαν άμεσα για την αποτροπή των σχεδιασμών.         Κορυφαία στιγμή, η απόφαση του ΠΥΣΠΕ κόντρα στις πιέσεις. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με 3 ψήφους έναντι 2. Στις ψήφους των αιρετών προστέθηκε καθοριστικά η ψήφος του αναπληρωματικού μέλους, διευθύντριας του 7ου Δημ. Σχ. Γαλατσίου και εκλεγμένου μέλους της Δ.Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. του Συλλόγου «Αθηνά», Μαρίας Παπαδημητρίου. Πράξη ευθύνης που εύγλωττα εκφράζει την αντίληψή μας για τον τρόπο που οφείλουμε να λειτουργούμε ως συνδικαλιστικά αλλά κι ως διοικητικά στελέχη. Πράξη που δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη ύπαρξης αιρετού της Δ.Α.Κ.Ε. στο ΠΥΣΠΕ.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Της 26ΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου