Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Από 1- 30 Σεπτεμβρίου η επίδειξη των γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων στους υποψηφίους-Από50-80 ευρώ το παράβολο

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας η υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2012 και επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων θα γίνεται κατά την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση που υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις
αντίστοιχες Διευθύνσεις ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών.
Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο, το οποίο εκδίδεται με διπλότυπο είσπραξης από την αρμόδια ΔΟΥ στον ΚΑΕ 3743, με ονομασία «παράβολα επίδειξης γραπτών δοκιμίων Πανελληνίων Εξετάσεων». Το παράβολο ορίζεται σε 50 ευρώ για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών δοκιμίων και σε 80 ευρώ για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών (3) γραπτών δοκιμίων (αριθμ. Φ151/96481/Β6/7-8-2009 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων). Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης με επίδειξη σε φωτοτυπία.

Επισημαίνεται ότι αντίγραφα των αιτήσεων που ζητούν επίδειξη γραπτών Ειδικών Μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες, Σχέδια, Μουσικά μαθήματα) καθώς και των μαθημάτων «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» και «Γραφιστικές Εφαρμογές» των ΕΠΑΛ, θα πρέπει να διαβιβάζονται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Λειτουργικών Υποδομών Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, Τμήμα Γ΄), όπου και θα λαμβάνουν γνώση των αντίστοιχων γραπτών τους οι υποψήφιοι σε χώρο και χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται από την ως άνω Διεύθυνση του Υπουργείου.
Το υπουργείο παιδείας ζητά από τις Διευθύνσεις ΔΕ « μετά το πέρας του διαστήματος υποβολής των αιτήσεων παρακαλούμε να μας γνωρίσετε συγκεντρωτικά κατά Διεύθυνση Δ.Ε. τον αριθμό των παραπάνω αιτήσεων που θα υποβληθούν στην υπηρεσία σας και το σύνολο των προς επίδειξη γραπτών δοκιμίων έτους 2012 στην ηλεκτρονική διεύθυνση dremetsika@minedu.gov.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου