Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ορκίστηκε η νέα Βουλή (video)

Χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των μελών της Ιεράς Συνόδου, ορκίστηκαν οι βουλευτές της νέας Βουλής, που εξελέγησαν στις 17 Ιουνίου. «Καλή σας δύναμη» ευχήθηκε σε όλους τους βουλευτές ο Αρχιεπίσκοπος. 
Τον όρκο τους στο κοράνι έδωσαν και οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές.....
Από την ορκωμοσία απουσίαζε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς, μετά
την πρόσφατη εγχείρηση στο μάτι του, οι γιατροί του έχουν συστήσει να παραμένει κλινήρης για μια εβδομάδα. Ο πρώτος αντιπρόεδρος της απερχούσας Βουλής Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος προήδρευσε του Σώματος ευχήθηκε, εκ μέρους όλων των βουλευτών, να είναι σύντομα κοντά τους.
Επίσης, στην ορκωμοσία δεν παρίσταντο οι υπουργοί της ΝΔ που συνοδεύουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης και Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που συμμετέχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο κ. Τραγάκης, ανακοίνωσε τις εκλογικές περιφέρειες τις οποίες γνωστοποίησαν και επίσημα με τις επιστολές τους ότι επιλέγουν, οι αρχηγοί των επτά κοινοβουλευτικών κομμάτων.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επέλεξε την εκλογική Περιφέρεια της Μεσσηνίας αντί της Αττικής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την Α΄Αθηνών αντί της Αχαΐας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την Α' Θεσσαλονίκης αντί του Ηρακλείου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος την Β΄Αθηνών αντί του Έβρου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλονιάκος την Α΄Αθηνών αντί της Β' Αθηνών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης την Β' Αθηνών αντί της Αιτωλοακαρνανίας και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την Β΄ Αθηνών αντί της Α΄Θεσσαλονίκης.

Η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου έχει ως εξής: 
ΝΔ 129 έδρες,
ΣΥΡΙΖΑ 71, ΠΑΣΟΚ 33, ΑΝ.ΕΛ 20, Χρυσή Αυγή 18, ΔΗΜΑΡ 17, ΚΚΕ 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου