Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Subject: Οι χορευτές του δρόμου βοηθούν το κοινωνικό παντοπωλείο.

Το street dance circle είναι μια ετήσια συνάντηση χορευτών του δρόμου. χορευτές μαζεύονται από διάφορα μέρη της Ελλάδος, καθώς και από όλες τις σχολές χορού τις Καβάλας, και χορεύουν σε ένα happening χωρίς σπόνσορες, διαφημίσεις, έπαθλα και χρηματικά αντίτιμο. το SDC βασίζεται στις αρχές τις αυτό-οργάνωσις. εδώ συμμετέχουμε όλοι όσοι αγαπήσαμε το hip hop και τον χορό, όσο τίποτα άλλο στην Ζωή μας. φέτος το SDC είναι αφιερωμένο στους συμπολίτες μας που περνάνε δύσκολα. ακολουθεί το κείμενο των χορευτών του δρόμου!

Στην σημερινή οικονομική κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα, παρατηρούμε διάφορες προσπάθειες των τοπικών φορέων του δήμου, να φτιάξουν μονάδες που θα βοηθήσουν τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες εποχές τους καιρού! Τέτοιες είναι (για την περιοχή της Καβάλας πάντα) το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό ιατρείο.
Στο κοινωνικό παντοπωλείο όμως εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα υπάρχουν ελλείψεις, με αποτέλεσμα οι οικογένειες που δεν έχουν την ικανότητα να αυτοσυντηρηθούν μόνες τους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Αυτό το γεγονός μας ώθησε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας με τον δικό μας πάντα τρόπο. Θα πρέπει να τονίσουμε όμως πως αυτή η κίνηση είναι μια μορφή βοήθειας στους συμπολίτες μας, που έχουν πρόβλημα επιβίωσης και όχι στον δήμο που θα έπρεπε να έχει φροντίσει να μην δημιουργούνται τέτοιες εκκρεμότητες! Εμείς οι χορευτές του δρόμου μιας και οι ίδιοι μας βρισκόμαστε επίσης σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, όπως και οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την ετήσια συνάντηση χορευτών του δρόμου Street Dance Circle 2012 σε αυτούς τους ανθρώπους.
Μιας και δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε οικονομικά, για ευνόητους λόγους, καλούμε όλους τους χορευτές και τους πολίτες της πόλης να φέρουν εθελοντικά μαζί τους:

• Βασικά είδη διατροφής όπως ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, καφέ, παιδικές τροφές, ψωμί, φρυγανιές κλπ.

Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και θεωρούμε πως αυτό που κάνουμε δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια βοήθεια σε κάποιους συνανθρώπους μας σε μια δύσκολη στιγμή και μάλιστα ισότιμους με εμάς, . Δεν διαχωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει αν αυτές οι οικογένειες είναι ελληνικής ιθαγένειας ή οικογένειες μεταναστών. Η αλληλεγγύη για βοήθεια αυτήν την στιγμή δεν κάνει ρατσιστικές διακρίσεις, ούτως ή άλλως και εμείς πολυμορφικοί είμαστε, αφού είμαστε μια ομάδα χορευτών που απαρτίζεται από παιδιά που προέρχονται από όλα τα έθνη των Βαλκανίων. Μαζί περνάμε τον χρόνο κάνοντας αυτό που αγαπήσαμε όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, τον χορό. Μαζί πολεμάμε στην καθημερινότητα και μαζί προσπαθούμε να βοηθήσουμε όπου μπορούμε, όπως μπορούμε και όσο μπορούμε!
Το Street Dance Circle 2012 θα γίνει φέτος όπως και πέρσι στις 30 Ιουνίου στο Φάληρο στις σκακιέρες, δίπλα στο κολυμβητήριο, από τις 19:00 μέχρι τις 23:30. Σας καλούμε να έρθετε όλοι μαζί με μια μικρή βοήθεια για τις οικογένειες αυτές. Γιατί που ξέρετε, την επόμενη φορά μπορεί να είστε και εσείς ένας από αυτούς που θα χρειαστούν βοήθεια! Όλοι μαζί μπορούμε να το αποτρέψουμε!

Εμείς οι Χορευτές του δρόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου