Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Έξι νέες Milgem & φρεγάτες για το Τουρκικό Ναυτικό… Να το ρισκάραμε;


Η επόμενη είδηση προσφέρεται για όσους εμφανίζονται διατεθειμένοι να «ρισκάρουν» τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αφήνοντας στον αέρα τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Η Τουρκία δεν πρόκειται για κανέναν Τσίπρα, κανέναν Μπαλάφα, Δρίτσα, Στρατούλη, ή Δούρου, να αλλάξει την τακτική της καθώς αυτό υπαγορεύει το εθνικό της συμφέρον.

Όπως έχουμε αναφέρει κατ’ επανάληψη, η Τουρκία και διαφορετικές φιλοδοξίες από την Ελλάδα έχει και διαφορετικές απειλές. Κατά συνέπεια, όσα διακηρύσσουν περί διερευνήσεων με στόχο να πειστεί η Τουρκία για το απίστευτης ελαφρότητας ιδεολόγημα της «αμοιβαίας μείωσης εξοπλισμών», δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να αγνοεί τη γεωπολιτική πραγματικότητα, εκθέτοντας τη χώρα σε θανάσιμο κίνδυνο (δεν υπερβάλλουμε με την έκφραση, απλώς βλέπουμε τις τάσεις).

Επίσης, κινδυνεύοντας να γίνουμε κουραστικοί θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά τη βασική μας θέση, την οποία με χαρά διαπιστώνουμε ότι συμμερίζονται και προωθούν κάθε ενασχολούμενος – στο διαδίκτυο τουλάχιστον – με τα θέματα της άμυνας, ασχέτως της προσέγγισής του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ:

Ότι οι προθέσεις αλλάζουν σε λίγες μόνον ώρες, ενώ οι στρατιωτικές ικανότητες θέλουν χρόνια για να οικοδομηθούν, καθώς επίσης και πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθούν.

 Εάν λαμβάναμε διαβεβαιώσεις ότι αυτό είναι κατανοητό και δεν είναι κανείς διατεθειμένος να «ρισκάρει», καθώς επίσης εάν εγκαταλείπονταν οι… επιδείξεις κοσμοπολιτισμού και ελαφρότητας στα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, ΑΥΡΙΟ να δηλώναμε ότι θα ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια είναι τα θέματα αυτά:

Παραμονή στην Ευρωζώνη, μη αποδοχή της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ, εγκατάλειψη του χρεοκοπημένου κρατικιστικού μοντέλου και πάση θυσία βοήθεια στους Έλληνες να αξιοποιήσουν τις τρομακτικές τους δυνατότητες ώστε να φέρουμε την ανάπτυξη στην πατρίδα μας και τέλος, προσπάθεια ανάκτησης του ελέγχου στη Θράκη…

Ας δούμε λοιπόν την είδηση:

Οι Τούρκοι υπεύθυνοι αναμένεται, στις αρχές του επόμενου μήνα να καταλήξουν στη ανάθεση κατασκευής έξι νέων κορβετών, ένα πρόγραμμα αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, στα ναυπηγεία RMK Makina και Dearsan A.S.

Τα δύο πρώτα σκάφη της κλάσης είναι έτοιμα με το πρώτο, το «Heybeliada» έχει ήδη ενταχθεί σε υπηρεσία και σύντομα αναμένετε να ακολουθήσει και το δεύτερο, το «Büyükada».

Η κλάση «Milgem» αποτελεί το πρώτο εθνικό τουρκικό πρόγραμμα ναυπήγησης πολεμικών σκαφών.

Αμέσως μετά το πέρας της κατασκευής των κορβετών η Τουρκία σχεδιάζει να αναπτύξει και να ναυπηγήσει μια εθνικής σχεδίασης και κατασκευής κλάση φρεγατών (σχέδιο TF 2000).

Αυτή τη στιγμή το Τουρκικό Ναυτικό παρατάσσει 17 φρεγάτες, επτά κορβέτες, 14 υποβρύχια και 27 ταχέα επιθετικά σκάφη. Από τι φαίνεται δε δεν προτίθεται να συζητήσει για κανένα μορατόριουμ στο Αιγαίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου