Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: H έξοδος από το ευρώ ισοδυναμεί με θάνατο

Την δέσμευσή του ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη μείωση μισθών , συντάξεων αλλά και αύξηση φόρων εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ενώ τόνισε ότι την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ την χαρακτήρισε ως ύψιστη προτεραιότητα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, χαρακτήρισε «θάνατο» ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ενώ υπογράμμισε ότι «ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι μπροστά στην κάλπη».

Προανήγγειλε επίσης αλλαγές στον Τειρεσία, αποπληρωμή φόρων σε δόσεις, εάν αυτοί ξεπερνούν το 25% του εισοδήματος και πληρωμή όλων των οφειλών του κράτους προς τρίτους.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα 18 μέτρα που εξήγγειλε με το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ «θεραπεύουν» αδικίες, όπως αυτές που υφίστανται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ορισμένες κατηγορίες ειδικών επιδομάτων και ειδικά μισθολόγια.

Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε μη κοστολογημένο, χωρίς κανένα αριθμητικό στοιχείο, ενώ εξέφρασε το φόβο του ότι πίσω από το πρόγραμμα υπάρχει κρυφή ατζέντα φόρων.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο γόνατο και δεν βγαίνει με τίποτα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε με νόημα: «Είναι κρίμα που η Αριστερά, η οποία για πρώτη φορά εκφράζεται ως κόμμα εξουσίας, να έχει πέσει σε αυτό τον παραλογισμό και την αναξιοπιστία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμη ότι «το φως στην άκρη του τούνελ είναι μόνο μέσα στο ευρώ» και επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, σημειώνοντας στο σημείο αυτό ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να πάρει τη μεγάλη απόφαση, που είναι να ελαχιστοποιήσει την σκληρή πολιτική της, υιοθετώντας, κα' αρχήν, το ευρωομόλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου