Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο cool Αλέξης τα γύρισε για το Μνημόνιο και ομολόγησε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν»



Τις κυβιστήσεις άρχισε για τα καλά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κατάπιε» χθες και το δίλημμα που έβαζε περί ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημονίου.

Ισχυρίστηκε ότι το δίλημμα είναι ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνική καταστροφή, ομολογώντας ότι δεν σκοπεύει να το καταγγείλει, παρά όσα ισχυριζόταν.

Ομως έκανε μια ακόμη κωλοτούμπα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φοβούμενος ότι ελπίδες που έσπειρε το προηγούμενο διάστημα μπορεί να μετατραπούν σε εφιάλτη τώρα που πλησιάζει στο τέλος η
προεκλογική μάχη, θέλησε να χαμηλώσει θεαματικά τον πήχη των προσδοκιών, ομολογώντας για πρώτη φορά ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και «θα χρειαστεί να ματώσουμε», αντιγράφοντας έτσι -μετά τον Ανδρέα- και τον Γιώργο Παπανδρέου!

Από τη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, όπου βρέθηκε χθες για να μιλήσει σε εργαζομένους, άρχισε να προετοιμάζει τον κόσμο για το τι τον περιμένει: «Εμείς δεν θα σας πούμε λεφτά υπάρχουν. Αν θέλετε λεφτά, να πάτε να τα βρείτε στα κόμματα εξουσίας που μοιράζουν υποσχέσεις. Εμείς θέλουμε να δώσουμε δουλειά στον κόσμο και όχι λεφτά» είπε και μάλιστα, για να κάνει πιο πειστική την αλλαγή στάσης, το γύρισε στο «αξιοπρεπές» του Ελληνα, αποθεώνοντας την αξιοπρέπειά του. «Δεν θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός είναι επαίτης για να ζητάει χρήματα» είπε, φράση που θύμισε επίσης άλλες ρήσεις παραπλάνησης του Γ. Παπανδρέου, όταν έβαλε στο Μνημόνιο την χώρα και εξύψωνε τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Ο Α. Τσίπρας, εγκαταλείποντας τον ρόλο του «θαυματοποιού», ανέφερε ακόμη στους εργαζομένους ότι «δεν έχουμε το μαγικό ραβδί για να μετατρέψουμε μια νεκρή ζώνη σε έναν τόπο παραδείσου» και απλώς υποσχέθηκε ότι σε σχέση με τα κόμματα εξουσίας θα είναι πιο διεκδικητικός και συγκρουσιακός, κυρίως με το εφοπλιστικό λόμπι.

Αφού προέβαλε εκ νέου το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνική καταστροφή» για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, περιέγραψε την πορεία των επόμενων ετών με αναρρίχηση σε κακοτράχαλες πλαγιές, όπου θα χρειαστεί να ματώσουμε για να βγούμε στο ξέφωτο.

«Για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο πρέπει να αναρριχηθούμε σε κακοτράχαλες πλαγιές. Μπορεί να ματώσουν τα πόδια μας, αλλά η πορεία μας θα είναι προς τα πάνω και θα έχουμε προοπτική γι' αυτόν τον τόπο» υπογράμμισε, αποφεύγοντας ωστόσο να «εγγυηθεί την επιτυχία» του εγχειρήματος, δαιμονοποιώντας προληπτικά είτε τη στάση των άλλων κομμάτων είτε επιστρατεύοντας τις θεωρίες περί συνωμοσίας της διαπλοκής σε βάρος μιας κυβέρνησης Αριστεράς.

«Εμείς για ένα μπορούμε να σας εγγυηθούμε. Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα τα καταφέρουμε σώνει και καλά, γιατί οι αντίπαλοί μας θα είναι πολλοί. Εγγυόμαστε όμως ότι δεν θα σας προδώσουμε».


Γιώργος Κατσίγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου