Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για απόφαση περιφερειακών διευθύνσεων για καθαίρεση αιρετών

 Αθήνα 14/6/2012
Προς
M.M.E.

Κοιν.: Σύλλογοι Εκπ/κών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



 Με αφορμή την καθαίρεση αιρετών εκπροσώπων, από περιφερειακούς διευθυντές, λόγω της συμμετοχής τους  ως υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές της 6ης Μάη,  το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την καθαίρεσή τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια και δηλώνει τα εξής:


• Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για πλήρη πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους

δημόσιους υπάλληλους.
• Την άσκηση αυτών των δικαιωμάτων χωρίς κανένα επιπλέον εμπόδιο  από την πλευρά της διοίκησης.
Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας γιατί  σε αυτές τις συνθήκες το Υπουργείο εφαρμόζει επιλεκτικά το νόμο που προβλέπει  την επαναφορά των υπαλλήλων  υποψηφίων βουλευτών στις εκλογές της 6ης Μάη  στη θέση και στο αξίωμα τους.  Η συνέχιση της  καθαίρεσης,  επιλεκτικά των αιρετών,  αποτελεί αλλοίωση της έκφρασης των εκπαιδευτικών στην εκπροσώπησή τους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Επισημαίνουμε ακόμα, ότι ιδιαίτερα για την περίπτωση των αιρετών συναδέλφων, δεν χρειάζεται να γίνει οποιαδήποτε αναμόρφωση των υπηρεσιακών συμβουλίων, που ισοδυναμεί με καθαίρεσή τους, δεδομένου ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας την  προεκλογική περίοδο, δε συνεδριάζουν  και  δεν πραγματοποιούν υπηρεσιακές μεταβολές.

Απαιτούμε την άμεση ακύρωση των αποφάσεων των περιφερειακών διευθυντών και την επαναφορά των συναδέλφων- αιρετών  στη θέση την οποία είχαν.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου