Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αυτά είναι τα επικρατέστερα ονόματα για τα κορυφαία υπουργεία

Το παζλ του νέου κυβερνητικού σχήματος συμπληρώνεται τις τελευταίες ώρες μετά τις συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.
Οι τελευταίες πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι έχουν «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας οι κύριοι:
  • Βασίλης Ράπανος στο υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτή υπουργό τον σημερινό υπηρεσιακό, Γιώργο Ζανιά
  • Γιάννης Στουρνάρας για το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου και είναι τώρα υπηρεσιακός
  • Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων
  • Σταύρος Δήμας ή Πάνος Παναγιωτόπουλος στο υπουργείο Εξωτερικών
Για το υπουργείο Περιβάλλοντος συζητώνται τα ονόματα του σημερινού υπηρεσιακού υπουργού Γρηγόρη Τσάλτα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο υπουργείο Παιδείας είναι πιθανόν να τοποθετηθεί ο Κώστας Αρβανιτόπουλος, με αναπληρωτή τον Κώστα Καρτάλη,  ενώ στο υπουργείο Τουρισμού είναι βέβαιο ότι θα αναλάβει η Ολγα Κεφαλογιάννη.
Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης θα αναλάβει υπουργός Επικρατείας.
Άγνωστο παραμένει ποιος θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου της νέας κυβέρνησης.
Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να παραμείνει ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ δεν αποκλείεται στο υπουργείο Εσωτερικών να μείνει στη θέση του ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης, και οι δύο επιλογές του κ. Κουβέλη.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα τοποθετηθεί πιθανότατα ο Νίκος Δένδιας, ενώ στο Δικαιοσύνης μάλλον ο Κώστας Τζαβάρας.
Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη με υφυπουργό τον Μάριο Σαλμά.
Ερωτηματικό παραμένει η θέση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε περίπτωση που ο κ. Αβραμόπουλος εκλεγεί στην προεδρία της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου