Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

"Η εργασία απελευθερώνει"!Τώρα τους Έλληνες.Άθλιες απόψεις Γερμανού τραπεζίτη-συγγραφέα


`Η εργασία απελευθερώνει`!Τώρα τους Έλληνες.Άθλιες απόψεις Γερμανού τραπεζίτη-συγγραφέα Με ένα πρωτοσέλιδο άρθρο του Le Monde Diplomatique που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες  αποκαλύπτεται πως η Γερμανία σκέφτεται ακόμη και την έξοδό της από το ευρώ αλλά και  πως με μεθόδους “γκαίμπελς” έχουν πείσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία ότι η “απόλυτη αιτία του κακού” για την Ευρώπη είναι οι Έλληνες.

Οι απόψεις τραπεζιτών που καταγράφονται στο θέμα παραπέμπουν ,όσο κι αν δεν θέλουμε να κάνουμε τη σύγκριση, στις απόψεις του παρελθόντος ότι “η εργασία απελευθερώνει”.Και φαίνεται ότι κάποιοι ισχυροί στη Γερμανία ψάχνουν για το “νέο εβραίο”.

Γράφει το πρωτοσέλιδο θέμα του Le Monde diplomatique που θα κυκλοφορήσει τη 1η Ιουλίου:

“Η οριακή νίκη του κόμματος της ΝΔ στις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου xαιρετίστηκε από μία ασυνήθιστη συμμαχία: από την Ουάσινγκτον έως το Πεκίνο και από το Παρίσι έως το Βερολίνο οι επικεφαλείς των
κυβερνησεων χάρηκαν που ένας εξουθενωμένος λαός αποφάσισε να συνεχίσει να πληρώνει το τίμημα .

Πιο σκληροπυρηνικοί όλων οι Γερμανοί ηγέτες που έχουν βαθιά ριζωμένο μέσα τους τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες έχουν κάμει κατάχρηση της “ευρωπαϊκής αλληλεγγύης” και άρα τους “αξίζει ότι υπομένουν”!

O Olivier Cyran που έγραψε το πρωτοσέλιδο θέμα του Le Monde diplomatique (έκδοση Ιουλίου),  για την ευρω-κρίση ,τη Γερμανία και την Ελλάδα,περιγράφει την αναμονή και την άφιξη του Thilo Sarrazin σ΄ ένα ξενοδοχείο του Βερολίνου,πριν από λίγες ημέρες, όπου τον ανέμεναν δημοσιογράφοι και ένα τηλεοπτικό συνεργείο για μία ημίωρη το πολύ συνέντευξη.Ποιος είναι ο κύριος;




Πρώην τραπεζίτης με χαρακτηριστικό ότι δεν χαμογελά ποτέ εξέδωσε το 2010 ένα βιβλίο που έγινε το σημαντικότερο best-seller στη Γερμανία από το 1945.Τίτλος του;

“Γερμανία,ο δρόμος προς τη καταστροφή”

Το παλιό στέλεχος της Deutsche Bank “περιγράφει την αγωνία ενός έθνους που πλήττεται από τη μετανάστευση,το ισλάμ το δημογραφικό και τώρα εξέδωσε ένα νέο βιβλίο με τίτλο πολύ επίκαιρο απ΄ ότι φαίνεται για τους Γερμανούς:

“Η Ευρώπη δεν χρειάζεται το ευρώ”!

Σ΄ αυτό ο πρώην τραπεζίτης υποστηρίζει ότι η ευημερούσα Γερμανία πρέπει να προχωρήσει μόνη της και να μην δώσει ούτε δεκάρα στους “εταίρους της Μεσογείου”,τους οποίους κατηγορεί ότι “κατέστρεψαν την Ευρώπη” με την “αλλεργία τους στην εργασία “.Το “η εργασία απελευθερώνει” σε μία άλλη έκδοση.

Η άποψη αυτή δεν είναι νέα.Αποτελεί την αιχμή του δόρατος του νεοεθνικιστικού οικονομικού μοντέλου στο οποίο είχε αναφερθεί και ο πρώην πρόεδρος της πανίσχυρης Ομοσπονδίας Γερμανικών Επιχειρήσεων Hans-Olaf Henkel,το Νοέμβριο του 2010.

“Σώστε τα χρήματά μας.Πουλάμε τη Γερμανία “ ,είχε πει και έγραψε κι ένα βιβλίο που έλεγε “πως η απάτη του ευρώ απειλεί την ευημερία μας”.Είναι ο ίδιος που είχε προτείνει το χωρισμό της Ευρώπης στα δύο με το σενάριο του ισχυρού και του αδύναμου ευρώ.

Για να επιστρέψουμε στον κ.Sarrazin. Είναι μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και τον αποκαλούν “ροκ-σταρ της σοσιαλδημοκρατίας”.

Αυτός λοιπόν παρουσιάζει τους Έλληνες ως τον εχθρό για τη “γερμανική ευημερία”:

“Ο κάθε λαός έχει το δικαίωμα να ζει όπως κρίνει σκόπιμο.Αν οι Έλληνες θέλουν να κάνουν σιέστα περισσότερο από το να δουλεύουν,αν θέλουν να εγκαταλείπουν τα γραφεία τους για να περνούν ώρες με τις ερωμένες τους είναι δικαίωμά τους,αρκεί να μην μας ζητάνε να διευθετούμε τα χρέη τους”.

Όταν ρώτησαν τον θρασύτατο γερμανό πρώην τραπεζίτη από που αντλεί τις γνώσεις του για τον ελληνικό λαό,απάντησε προκλητικά: “Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο Spiegel”!


Στο εξαιρετικό άρθρο του Le Monde diplomatique γίνεται αναφορά σε πλήθος “κατακίτρινων” δημοσιευμάτων γερμανικών εφημερίδων οι οποίες έχουν προκαλέσει αισθήματα απέχθειας για τους Έλληνες που παρουσιάζονται -όλοι ανεξαιρέτως- στην γερμανική κοινή γνώμη ως “τεμπέληδες,καλοπερασάκηδες και μπαταχτσήδες”. Αυτές τις απόψεις τιη στηρίζουν στελέχη μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν απόψεις από τις ετιαρείες όπλων των Γερμανών οι οποίες θησαύρισαν κυριολεκτικά στην Ελλάδα,πουλώντας στις περισσότερες περιπτώσεις όπλα προβληματικά τα οποία ακόμη αρνούνται να διορθώσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου