Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«Δεν έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας»


«Δεν έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας» ομολογούν ανοιχτά πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής του εξακολουθεί να μοιράζει… επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Η ομολογία της γονατογραφίας του προγράμματος ήρθε χθες από το στέλεχος του κόμματος Α. Καλύβη, ο οποίος είπε μιλώντας στον Alpha: «Δεν είναι εύκολο ένα κόμμα που είναι εκτός εξουσίας να έχει ακρίβεια στην κοστολόγηση. Έχουμε ένα πρόγραμμα σύνθετο, δεν είναι 1, 2, 3, 4, 5 μέτρα για να μπορέσεις να πεις ότι έχω αυτά τα πέντε μέτρα και πρέπει να τα κοστολογήσω».
Στο μεταξύ, χθες ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε, παραγνωρίζοντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των εταίρων μας ότι χωρίς τήρηση των δεσμεύσεών της η Ελλάδα ενδέχεται να
τεθεί εκτός ευρώ, πως «στις 18 Ιουνίου ο ελληνικός λαός και κυβέρνηση θα έχει και το ευρώ θα χρησιμοποιεί». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος για την κοινωνική ασφάλεια, την οικονομική σταθερότητα και την ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Με γεμάτη φαρέτρα εμφανίστηκε και εναντίον των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, εγκαλώντας τους ότι δεσμεύτηκαν και υπέγραψαν το Μνημόνιο και τώρα το αμφισβητούν και λένε ότι δήθεν θα διαπραγματευτούν τα μέτρα που αποφάσισαν.
Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι βρίσκεται σε «παραλήρημα της εκλογικής απελπισίας του γι’ αυτό που τον περιμένει στις 17 Ιουνίου» και πρόσθεσε ότι «ξεπέρασε και τον Μαυρογιαλούρο».
Σε κλειστή συνάντησή του με διπλωματικούς αντιπροσώπους των 20 ισχυρότερων κρατών στη χώρα μας ο κ. Τσίπρας υπέστειλε το… επαναστατικό λάβαρο καθώς δεν έκανε καμία αναφορά σε καταγγελία ή κατάργηση του Μνημονίου. Αντιθέτως, όπως δήλωσε απευθυνόμενος στους είκοσι, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και δεν επιδιώκει «τον εκβιασμό της Ε.Ε.» αλλά «μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους».
Ο Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας μια ακόμη θεαματική κυβίστηση, εξήγησε πως «φιλοδοξούμε να αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης που βασίζεται στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση» τονίζοντας πως «όχι μόνο δεν αρνούμεθα την ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση, αντιθέτως την επιδιώκουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου