Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα μας τρελάνει ή θα τρελαθούν οι συνιστώσες


Όσοι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν μέχρι τέλους τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει σίγουρα να ψάχνουν για ψυχαναλυτή. Διότι αν υποθέσουν ότι ο κ. Τσίπρας έχει ένα σταθερό 20%, δηλαδή πάνω από 1,2 εκατ. πολίτες σίγουρα οι περισσότεροι δε θέλουν να βγούμε από το ευρώ. Και σίγουρα θα χάρηκαν με την ολική οπισθοχώρηση του κ. Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες. Από εκεί που έλεγε ότι θα ακυρώσει το Μνημόνιο με την πρώτη τώρα έχει ξεχάσει τόσο επικίνδυνες λέξεις και εμφανίζεται πιο διαλλακτικός.
Χαρακτηριστικό το άρθρο που έγραψε για τη… ναυαρχίδα του καπιταλισμού, τους Times όπου προσπαθεί να πείσει τους ξένους ότι δε θέλει να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.
Κι εκεί που λες ότι κάτι γίνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να σοβαρευτούν, έρχεται ένας Λαφαζάνης και τα κάνει όλα μαντάρα.
«Δεν θα εκβιαστούμε από την τρόικα στο όνομα της διακοπής της χρηματοδότησης. Θα πάμε μπροστά,
θα αντέξουμε και μία διακοπή χρηματοδότησης, θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά θα αντέξουμε και δεν θα οπισθοχωρήσουμε στο όνομα μίας μνημονιακής πολιτικής που είναι καταστροφική για τη χώρα» .
Τι μας είπε δηλαδή μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως από τις πιο ακραίες; Ότι δεν έγινε και τίποτε αν μας κόψουν τα σωληνάκια οι ξένοι. Εμείς θα αντέξουμε. Για πόσο καιρό και σε τι κατάσταση δεν τον νοιάζει τον κ. Λαφαζάνη. Αν θα υπάρχουν ταμεία, νοσοκομεία ή σχολεία δεν τον ενδιαφέρει, προφανώς έχει κάνει τις καβάντζες του και μπορεί να αντέξει.
Ή ως παλιός κομουνιστής αντέχει τις σκληρές συνθήκες των ελληνικών… γκουλάγκ.
Αλλιώς δεν εξηγείται πώς κάνεις τέτοιες δηλώσεις ούτε ένα 24ωρο από τη στιγμή που ο αρχηγός σου προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Και φανταστείτε: Αν έχουν τόσο διαφορετικές απόψεις τώρα που είναι αντιπολίτευση, τι θα κάνουν αν ποτέ γίνουν κυβέρνηση; Θα βγάλουν μαχαίρια και θα σφαχτούν;
Γι’ αυτό λέμε ότι η ομαδική ψυχανάλυση μπορεί να σώσει πολλούς οπαδούς του κ. Τσίπρα από την απόλυτη παράνοια.
Διότι ούτε και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει τι θέλει. Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στη ΝΕΤ ο κ. Τσίπρας είπε ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ αφήνοντας παράθυρο για τη δραχμή. «Όχι στο ευρώ με κάθε τίμημα» δήλωσε για να συμπληρώσει ότι για «εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα». Πρόσθεσε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη, αλλά με λελογισμένες θυσίες, γιατί τα μνημόνια μας πηγαίνουν προς την Αφρική.
Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί με την έκφραση «μονομερής καταγγελία», λέγοντας ότι το μνημόνιο είναι νόμος της Βουλής των Ελλήνων, και έκανε λόγο για αντικατάσταση του μνημονίου από ένα εθνικό σχέδιο αποκατάστασης. Είναι αυτό που δε μας αποκαλύπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου