Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για ενημέρωση

Τα προβλήματα του κόσμου δεν μπορούν να περιμένουν
Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη το απόγευμα μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους, όπως και τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών που ένιωσαν ανακούφιση που σχηματίσθηκε νέα κυβέρνηση.


Η ακυβερνησία των τελευταίων μηνών επέτεινε την αβεβαιότητα του
κόσμου για το μέλλον, το οποίο εξαιτίας της πολιτικής του Παπανδρέου είναι θολό.
Οπότε πολύ σωστά ο κ. Σαμαράς συμβούλευσε να σταματήσουν οι επισκέψεις στα τηλεοπτικά παράθυρα, όπως επίσης και οι πολλές δηλώσεις.


Τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά συσσωρευμένα και η λύση τους αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Και βέβαια οι λύσεις δεν δίνονται με δηλώσεις και αντιπαράθεση απόψεων σε τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αντίθετα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο τα έργα έχουν αξία κι όχι τα λόγια.


Και το λέμε αυτό διότι πολλοί εκ των νέων υπουργών πριν καν γίνουν οι τελετές παραλαβής δήλωναν διάφορα για το έργο που ανέλαβαν δίχως να έχουν ενημερωθεί για τα καυτά ζητήματα των υπουργείων τους.
Και δεν αναφερόμαστε φυσικά για τα βασικά, αλλά για την ενδελεχή ενημέρωση που μπορούν να τους κάνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Προφανώς πολλοί εκ των υπουργών δεν έχουν κατανοήσει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε μία ημέρα πίστωση χρόνου. Και είναι για δύο λόγους.
Πρώτον διότι η κρίση δεν μπορεί να περιμένει και δεύτερον επειδή η κυβέρνηση στηρίζεται σε τρία κόμματα.
Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου μία κυβέρνηση δεν έχει καν τον χρόνο να ενημερωθεί.


Και αυτό φαίνεται και από το γεγονός, ότι το επιτελείο του πρωθυπουργού πριν καν ετοιμαστεί για τις προγραμματικές δηλώσεις έχει προτεραιότητα την Σύνοδο Κορυφής στις 28 Ιουνίου, όπου επί της ουσίας ξεκινάει η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.


Για παράδειγμα ο κ. Λυκουρέντζος, πριν καν καθίσει στην καρέκλα του υπουργού Υγείας, οφείλει να λύσει το ζήτημα με τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι επιμένουν να μην δίνουν στους ασθενείς τα φάρμακα επί πιστώσει, διότι ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει.
Η καλύτερη λύση ήταν να αποπληρωθούν όλοι, όμως σε αυτή τη δεδομένη στιγμή οι υπουργοί πρέπει να έχουν αποτελεσματικότητα και πειθώ, ώστε να κερδίζουν από μόνοι τους χρόνο για την επόμενη κίνηση.


Διότι όλοι γνωρίζουμε πως εάν υπήρχαν χρήματα, τότε το εύκολο ήταν η όποια διένεξη να είχε επιλυθεί εν τη γενέσει της.
Τώρα όμως που η χώρα βρίσκεται σε δύσβατο μονοπάτι είναι απαραίτητα τα πολιτικά αντανακλαστικά, αλλά και η διορατικότητα του κάθε υπουργού.


Τώρα πρώτα λύνουμε οριστικά το πρόβλημα και μετά ασχολούμεθα με την προσωπική μας προβολή.
Διαφορετικά οι πολίτες δεν θα δείξουν καμία ανοχή.


Τα συγκρατημένα χαμόγελα του πρωθυπουργού αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος



Του Παντελή Μαραβέλια 
Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου