Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο Καραμανλής..!

Ισχυρή στήριξη στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να οδηγήσει σε νίκη τη Ν.Δ. στις εκλογές της Κυριακής 

αποτελεί η παρουσία του Κώστα Καραμανλή στο πλευρό του Μεσσήνιου αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, θα βρεθεί επίσης στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο Σύνταγμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρωθυπουργός μπαίνει μπροστά, ενισχύοντας την τακτική συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας. 
Μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος, έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Απρίλιο και, απευθυνόμενος ουσιαστικά στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, τόνισε ότι το κυρίαρχο ζητούμενο στις...
εκλογές του Μαΐου είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. «Κρίσιμες αποφάσεις», προσέθεσε, «πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική, που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.
Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση, χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος». «Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας», είπε, θυμίζοντας το διάγγελμά του το 2009, όταν ανακοίνωσε τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή της χώρας σε πρόωρες εκλογές.
Την επόμενη ημέρα ο κ. Καραμανλής βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε στη Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ., ζητώντας τους να βοηθήσουν ώστε την επομένη των εκλογών ο τόπος να έχει κυβέρνηση. Τρίτη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού υπέρ του Αντώνη Σαμαρά ήταν στις 2 Μαΐου, όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου του κόμματος στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ. «Είμαι εδώ για να ενισχύσουμε όλοι την προσπάθεια της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, της παράταξης που αγαπάμε, της παράταξης στην οποία πιστεύουμε, της παράταξης στην οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και την προκήρυξη νέων εκλογών, την 1η Ιουνίου, με μια γραπτή του ανακοίνωση, κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η ψήφος σε μικρότερους σχηματισμούς της Κεντροδεξιάς στην ουσία ισχυροποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας «εσφαλμένη» την άποψη ότι «δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτε χειρότερο». Γιατί, όμως, ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να σπάσει τη σιωπή του, ώστε να στηρίξει την προσπάθεια του κ. Σαμαρά για τη δημιουργία συνθηκών επανασυσπείρωσης των «γαλάζιων» ψηφοφόρων;
Όσοι τον γνωρίζουν καλά και άλλοι που συνομιλούν τακτικά μαζί του θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ανησυχεί ιδιαίτερα για τη ρευστότητα που επικρατεί στην πολιτική σκηνή και τις πιθανές μετεκλογικές επιπτώσεις της.
Μάλιστα, κατά τις επαφές του με παλιούς κομματικούς του φίλους, κυρίως στην εκλογική του περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη, έχει μεταφέρει πληροφορίες από συνομιλίες του με ξένους παράγοντες, που εκτιμούν ότι η χώρα μας βρίσκεται στη μέγγενη ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, που θέλουν για συγκεκριμένους λόγους την Ελλάδα εκτός ευρώ. Ανησυχεί για δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα 
Ο ίδιος τονίζει σε όλους τους τόνους την αγωνία του για ενδεχόμενη δραματική επιδείνωση των δεδομένων της χώρας σε όλα τα επίπεδα: 
στην πορεία της οικονομίας, στην κοινωνία, ακόμα και στα εθνικά θέματα, που παραμένουν ανοιχτά, στην περίπτωση που επικρατήσει την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο Τσίπρας είναι πολύ έξυπνος πολιτικός. Μην τον υποτιμάτε. Έχει καταφέρει και έχει ενσωματώσει στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τακτικές κινήσεις που είχε υιοθετήσει προεκλογικά τη δεκαετία του ’80 ο Ανδρέας Παπανδρέου», είπε προ ημερών σε παλιό στέλεχος της Ν.Δ. που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του. «Υπόσχεται, όμως, πολλά που δεν θα μπορεί να υλοποιήσει από Δευτέρα, που σημαίνει έντονες κοινωνικές αναταραχές», προσέθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός είναι και ο λόγος που τον οδήγησε να στηρίξει ενεργά τον αγώνα του κ. Σαμαρά, συμβάλλοντας με προσωπική του παρέμβαση στην επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, ώστε να αποκτήσει δυναμική ανόδου η Ν.Δ. Σημειώνεται ότι ήταν εκείνος που κάλεσε μετά τις εκλογές του Μαΐου την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο γραφείο του.
Πηγή metro weekend 
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου