Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μετά τις δηλώσεις Τσίπρα σκληραίνει η στάση της Γαλλίας απέναντι στην Ελλάδα

Pierre Moscovici - Hollande
Το 24ωρο που πέρασε η είδηση που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η παρέμβαση του νέου Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ουσιαστικά ότι αν βγει ο Τσίπρας στις εκλογές και ακυρώσει μονομερώς το Μνημόνιο τότε η Ελλάδα είναι εκ των πραγμάτων εκτός ευρωζώνης.
Βέβαια, αργότερα βγήκε και είπε ότι παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις του, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις από το εξωτερικό και ότι δεν θα πρέπει να δίνονται συμβουλές στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν τελικά την ευθύνη για το ίδιο τους το μέλλον.
Επίσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολι Ρεν τόνισε ότι είναι επιθυμία και πεποίθηση της Γαλλίας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, κάτι το οποίο είναι «θεμελιώδες και η μόνη λύση» και
«θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση». «Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι θετικό και αναγκαίο για την Ελλάδα και το ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Γάλλος αξιωματούχος επέμεινε στην ανάγκη να τηρήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της, υπογραμμίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την υποχρέωση να ακούσουν και να κατανοήσουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού και να δράσουν, δίνοντας προοπτικές στους Έλληνες, στην κατεύθυνση της τόνωσης της ανάπτυξης, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Μαΐου.
Η γαλλική παρέμβαση με τόσο σκληρό τρόπο στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την ξεκάθαρη θέση του Ολάντ ότι είναι στο πλευρό το Ελλήνων για να ξεπεράσουν την κρίση. Κι όμως, λίγες ημέρες μετά ο Μοσκοβισί, δεξί χέρι του Ολάντ παρεμβαίνει και μας δείχνει την έξοδο από το ευρώ.
Είναι μήπως αλλαγή της στάσης της νέας γαλλικής κυβέρνησης κι από άκρως φιλική μπαίνει απέναντι από την Ελλάδα;
Διότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα μας. Ο μόνος που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα και να αντιπαρατεθεί στη Μέρκελ είναι ο Ολάντ, αν τον χάσουμε από σύμμαχο, τότε χαθήκαμε.
Να φταίει άραγε το “Ολαντρέου” του κ. Τσίπρα, να φταίει η αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ και το αντιευρωπαϊκό προφίλ που προτάσσει;
Ότι και να συμβαίνει δε μπορεί να παίζουν με την εξωτερική πολιτική της χώρας, κάποιοι πολιτικάντηδες της Αριστεράς που θέτουν σε κίνδυνο την όποια ελπίδα μας έχει απομείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου