Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το “τραβάνε” οι Σκοπιανοί με τις πινακίδες αυτοκινήτων: Εξέδωσαν Νότα Διαμαρτυρίας



Νότα Διαμαρτυρίας επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων προς το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στη χώρα, για τα «αυτοκόλλητα» που επικολλούν στα σύνορα οι αρχές, στις πινακίδες αυτοκινήτων που φέρουν προκλητικά το πρόθεμα «ΜΚ», δηλαδή «Μακεδονία».

Η Nότα Διαμαρτυρίας, ζητάει από την Ελλάδα να βάλει τέλος στη συγκεκριμένη ενέργεια, την οποία χαρακτηρίζει «παράνομη», επισημαίνοντας πως οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας των σκοπιανών οχημάτων είναι σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Στις συνοριακές διαβάσεις της Νίκης, των Ευζώνων και της Δοϊράνης, οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές επικολλούν επάνω στο πρόθεμα «MK», αυτοκόλλητο το οποίο αναφέρει πως «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ». Τα Σκόπια αντιδρούν και για την αναφορά του ακρωνυμίου «ΠΓΔΜ» στα αυτοκόλλητα.

Νωρίτερα σήμερα, το Γραφείο Συνδέσμου Ελλάδας- Σκοπίων σε ανακοίνωση έκανε ευθέως λόγο για «παραπλάνηση» του λαού της χώρας από τα ΜΜΕ, επισημαίνοντας πως τα «αυτοκόλλητα» στις πινακίδες με την ένδειξη «ΜΚ», είναι αποτέλεσμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που υπογράφηκε από τις δύο πλευρές».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου