Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Άναψε «πράσινο» η ΕΕΑ για Α.Ο. Καβάλας και Ολυμπιακό Βόλου για να επιστρέψουν στις επαγγελματικές κατηγορίες

Στην πιστοποίηση πως στη νέα μετοχική τους σύνθεση δεν συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα που είναι παρένθετα ή σχετίζονται με τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη, προχώρησε την Πέμπτη η Επιτροπή Επαγγελματικού, εγκρίνοντας το νέο μετοχολόγιο του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Η υπόθεση μεταφέρεται πλέον στην ΕΠΟ, που καλείται να αποφασίσει σε ποια επαγγελματική κατηγορία θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες, οι οποίες θα επανέλθουν στην ΕΕΑ για να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής.
Κατά την έκτακτη σημερινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού επικύρωσε την αγορά μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας από τους νέους μετόχους τους. Αντίθετα με πέρυσι τον Αύγουστο, η Επιτροπή έκρινε πως
στη νέα μετοχική σύνθεση δεν υπάρχουν παρένθετα πρόσωπα που σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί με ισόβιο αποκλεισμό από οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.
Παρά τα όποια προβλήματα προέκυψαν κατά τον έλεγχο των στοιχείων (π.χ. για τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη που κατέχει το 58,11% των μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου, είχε λήξει η φορολογική ενημερότητα, είχε παλιό ποινικό μητρώο, ενώ του ζητήθηκαν και συμπληρωματικά στοιχεία για τα εισοδήματα των δύο τελευταίων φορολογικών του δηλώσεων), αυτά ξεπεράστηκαν επί τόπου και δόθηκαν οι σχετικές άδειες.
Επόμενο βήμα για τις δύο ομάδες, είναι η επανατοποθέτησή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό θα το πράξει η ΕΠΟ σε συνεργασία με τις δύο λίγκες, στην επόμενή της συνεδρίαση. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα επιθυμούν να αγωνιστούν στη Σούπερ Λίγκα, απ’ όπου αποβλήθηκαν πέρυσι τον Αύγουστο, ενώ θεωρούν ως χειρότερο σενάριο τη συμμετοχή τους στη Β’ Εθνική. Πρέπει ωστόσο, να σημειωθεί, ότι τη δεδομένη χρονική και εφόσον οι δύο κατηγορίες διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό ομάδων στα πρωταθλήματά τους, το πιθανότερο είναι οι δύο σύλλογοι να τοποθετηθούν στη Γ’ Εθνική.
Αναφορικά με τη διαδικασία, από τη στιγμή που η ΕΠΟ ανακοινώσει την επιστροφή τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, θα πάψει και η εκκαθάριση των δύο εταιριών από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ακολούθως, θα πάνε ξανά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής. Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις θα είναι ανάλογα της κατηγορίας που θα τοποθετηθούν.
Πηγή:NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου