Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΠΑΣΟΚ, σταθερή αξία!

Ή αλλιώς, ο λύκος και αν εγέρασε...
Τελικά λεφτά υπήρχαν μόνο για τους "συντρόφους" που έπρεπε να βολευτούν και να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Όσον αφορά στους υπόλοιπους Έλληνες, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ να πάνε να...
Δεν εξηγείται διαφορετικά η αποκάλυψη των Τροϊκανών ότι την τελευταία διετία έγιναν περίπου...
70.000 προσλήψεις στο δήμόσιο τομέα.Τα δυο χρόνια δηλαδή που η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει δει μισθούς και συντάξεις να κόβονται "μαχαίρι", το σύστημα ΠΑΣΟΚ δούλεψε για τους δικούς του ανθρώπους. Ε, να μην μείνουν άνεργα τα δικά μας παιδιά. Έτσι δεν είναι;
 Στην έκθεση που δημοσιεύει, λοιπόν, "Το Βήμα της Κυριακής" σημειώνεται: «Ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και η οποία αποτέλεσε βάση των συζητήσεων ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία, προκύπτει ότι το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός του μόνιμου προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (της γενικής κυβέρνησης) έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα. Το σύνολο σχεδόν των κενών θέσεων καλύφθηκε με νέες προσλήψεις.

Και το 2011, όταν πλέον η τρόικα επέβαλε την αυστηρή εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», ενώ απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο 40.025 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 24.266 άτομα, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν με διορισμούς.

http://taxalia.blogspot.com/2012/06/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου