Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ατζέντα «ασφαλείας» από τον Αντώνη Σαμαρά



Επίσκεψη με διπλό στόχο έκανε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στον Αγιο Παντελεήμονα.

Από τη μια, για να δώσει στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας και «νόμου και τάξης» και, από την άλλη, για να επαναπατρίσει ψηφοφόρους της Ν.Δ. σε μια περιοχή όπου η Χρυσή Αυγή, ο ΛΑΟΣ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είχαν συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τις τελευταίες ημέρες έχει ανεβάσει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη λαθρομετανάστευση. Xαρακτηριστική ήταν η άποψη που εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι πρέπει να απελαθούν όλοι οι παράνομοι, η οποία δείχνει ότι η επιλογή του πλέον είναι σαφής. Να
βάλει στην πολιτική ατζέντα ως πρώτο θέμα αυτό της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Σ' αυτό το θέμα εξάλλου είναι εμφανής όσο πουθενά αλλού η εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ακουμπά όλους τους «νοικοκυραίους», ανεξάρτητα με το τι πιστεύουν, μια και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει από επιδόματα ανεργίας στους μετανάστες μέχρι και χορήγηση... ταξιδιωτικών εγγράφων στους παράνομους μετανάστες.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών, σε περίπτωση που έρθει πρώτο κόμμα η Ν.Δ., θα έχει να αντιμετωπίσει σκηνικά έντασης που θα δημιουργούν οι διάφορες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου με τη συνέργεια διάφορων ομάδων αλλοδαπών, αλλά και άλλων ακραίων στοιχείων, όπως είχε γίνει και στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008.

Γι' αυτό και με αφορμή τα φαινόμενα εγκληματικότητας που συνεχώς πληθαίνουν ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες ότι και θέλει και μπορεί να επιβάλει συνθήκες ασφάλειας και κοινωνικής ηρεμίας στον τόπο.

Ο κ. Σαμαράς, μετά την περιοδεία του στον Αγιο Παντελεήμονα της Αθήνας, δήλωσε: «Ηρθα στον Αγιο Παντελεήμονα να επαναλάβω τη δέσμευσή μου: Την Αθήνα που ξέραμε θα την βρούμε ξανά! Τις γειτονιές που ξέραμε θα τις έχουμε ξανά. Η εισβολή των παρανόμων θα τελειώσει, αλλά όχι με αυτοδικίες, όχι με ακρότητες. Με τον νόμο και τη στήριξη της Ευρώπης. Γιατί; Γιατί η ασφάλεια είναι ιερό δικαίωμα σε μία σωστή δημοκρατία και είναι ιερό δικαίωμα στον κάθε Ελληνα και στην κάθε Ελληνίδα. Θα τα καταφέρουμε».

Από τη μεριά, του ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα της εγκληματικότητας, τόνισε: «Η χώρα χρειάζεται αποφασισμένη ηγεσία να πατάξει την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση, που τροφοδοτεί σε μεγάλο βαθμό το έγκλημα. Χρειάζεται κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, που θα εγγυηθεί την εφαρμογή του νόμου και της τάξης. Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Κόρινθο, Πάτρα και Πύργο, με στόχο, εκτός των άλλων, να σβήσει... φωτιές που άναψαν τα ψηφοδέλτια.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου