Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΔΑΚΕ Ε Θεσσαλονίκης: Δέκα ψέματα και μια αλήθεια από τον πρόεδρο της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΔΕΚΑ ΨΕΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗ Ε΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Οι εκλογές του Γενάρη του 2012 σηματοδοτήθηκαν στην Ε΄ΕΛΜΕ την εμφάνιση μιας νέας μορφής συνδικαλισμού που αναπτύχθηκε με προσπάθειες χειραγώγησης, επιλεκτικών παρεμβάσεων, τρομοκράτησης των αστικών παρατάξεων. Η λογική αυτή καλλιεργήθηκε συστηματικά και επιβλήθηκε από τη παράταξη που αυτοαποκαλείται «παρεμβάσεις» και εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της Ε ΈΛΜΕ και γνωστό στέλεχος της «ανταρσύας» .

Οι διακοψίες των δημοκρατικών διαδικασιών, οι ψευδολόγοι και συκοφάντες των θέσεων μας επιχειρούν την αντιπαράθεση σε ευρύτερο ακροατήριο. Χαιρόμαστε γιατί όσο περισσότερο γίνονται κοινωνοί του «νταχάου» που δημιουργούν στην Ε΄ΕΛΜΕ τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται, οι αγνώμονες της δημοκρατίας.

Θα μας επιτρέψει λοιπόν ο αξιότιμος κ. πρόεδρος της Ε΄ΕΛΜΕ να σχολιάσουμε  moto-moto το ευθυγράφημα του εναντίον της ΔΑΚΕ.

Μας χαρακτηρίζει «θρασύδειλους». Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη θρασύδειλος είναι αυτός που προσποιείται τον γενναίο. Εμείς αντιστεκόμαστε, αρθρώνουμε λόγο, ενοχλούμε με τις τοποθετήσεις μας, υπερασπιζόμαστε τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών παρατάξεων μέσα στην ΕΛΜΕ. Μόνο για θρασυδειλία λοιπόν δε μπορούμε να κατηγορηθούμε.

Πρώτο ψέμα: Ισχυρίζεται ο κ. πρόεδρος ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πήρε αποφάσεις για περίπου 60 θέματα. Οι αποφάσεις όχι στο περίπου αλλά στο ακριβώς ήταν 73. Μόνο που υλοποιήθηκαν μόνο 4. Ποσοστό περίπου στο 5%. Το 95% λοιπόν ξεχάστηκε και έμεινε στα λόγια Τολμά λοιπόν ο κ. πρόεδρος να θεωρεί υπεύθυνη τη ΔΑΚΕ τη στιγμή που έχει τη πλειοψηφία, που ελέγχει τη πλειοψηφία, που περνά όποια απόφαση θέλει. Ποιος ευθύνεται λοιπόν για την ανικανότητα . Η μικρή μειοψηφία των 2 ψήφων της ΔΑΚΕ;

Δεύτερο ψέμα: Κόπτεται για «κανόνες και αρχές που προάγουν την αγωνιστική ενότητα». Η ενότητα σφυρηλατείται με διάλογο και όχι με γραπτές εισηγήσεις που τις μοιράζει στα Δ.Σ. ο κ. πρόεδρος έτοιμες για ψήφιση.

Τρίτο ψέμα: Μιλάει για αντικαταστατική ενημέρωση του  αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ. Τον προκαλούμε για μια ακόμη φορά να πει που και πότε έκανε αντικαταστατική ενημέρωση ο κ. αντιπρόεδρος. ¨όπως επίσης μς ποιο τρόπο ερμηνεύει το καταστατικό ο κ. πρόεδρος.

Τέταρτο ψέμα:  Μας καταγγέλλει  ο κ. πρόεδρος για «έλλειψη της απαραίτητης συνδικαλιστικής ευθύνης». Αλήθεια το συμφέρον του κλάδου το καθορίζει ο κ. πρόεδρος. Με ποια αρμοδιότητα και από πού πηγάζει αυτή η δύναμη του;
Πέμπτο ψέμα: Παρέλαβε λέει μια εγκαταλελειμμένη ΕΛΜΕ. Αυτό είναι προσβολή για τη διαχρονική λειτουργία της  ΕΛΜΕ που παρήγαγε έργο και υλοποιούσε αποφάσεις. Ήταν η ΕΛΜΕ αποδεκτή και σεβαστή από τα θεσμικά όργανα. Δεν εγκατέλειπαν ποτέ τους προέδρους στο μέσο συνεδριάσεων και να αποχωρούν ευγενικά γιατί δεν τον αντέχουν όπως κάνουν τώρα με το πρόεδρο τη Ε΄ΕΛΜΕ  με αποτέλεσμα να γελοιοποιείται το κύρος ενός θεσμικού οργάνου.

Έκτο ψέμα: Ισχυρίζεται ότι το τηλέφωνο στην ΕΛΜΕ ήταν κομμένο. Απόφαση του προηγουμένου Δ.Σ. ήταν να περάσουμε από τον ΟΤΕ στη cyta και αυτό για να έχουμε 16€ πάγιο, αντί για 40 €, και δικτυακή σύνδεση όλων των ΕΛΜΕ για μείωση του διελμικού  κόστους. Ο κ. πρόεδρος δεν υλοποίησε ποτέ την απόφαση παρά την υπόδειξή του τρόπου που πρέπει να γίνει, την επισήμανση ότι μόνο ο πρόεδρος μπορεί να υπογράψει για λογαριασμό της ΕΛΜΕ  και τις συνεχείς  υπενθυμίσεις, αφήνοντας τη Ε΄ΕΛΜΕ χωρίς τηλέφωνο μέχρι σήμερα. Επίσης ενώ του παραδώσαμε το όνομα και τον κωδικό του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την otenet  έπρεπε να συνδέσει τον λογαριασμό   στο Outlook Expres. Ανίκανος να συνδέσει τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατηγορεί εμάς, παρότι δύο φορές του εξηγήσαμε  πώς να κάνει την σύνδεση.

Έβδομο ψέμα: Χαρακτηρίζει τη ΔΑΚΕ άφωνη. Τον προκαλούμε να στείλει όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων στα σχολεία. Υπογεγραμμένα από όλους καθαρογραμμένα για να βγάλουν επιτέλους οι συνάδελφοι τα συμπεράσματα με τη δική τους κρίση.
Όγδοο ψέμα: Ο κ. πρόεδρος τη Ε΄ΕΛΜΕ ως ακραιφνής  και ανιδιοτελής συνδικαλιστής εγκατέλειψε το ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας παρότι εκλεγμένος για συγκεκριμένη θητεία από τους συναδέλφους. Ήρθε στη Θεσσαλονίκη παρακαλώντας την Διοίκηση να απολαμβάνει των ευεργετημάτων του εκλεγμένου στο ΑΠΥΣΔΕ σε βάρος άλλων συναδέλφων, τη στιγμή που ο ίδιος απεμπόλησε τα δικαιώματα του στο τόπο της εκλογής του. Αφέλεια η διατεταγμένη υπηρεσία; Η ανιδιοτελής συμπεριφορά του κ. προέδρου σε όλο της το μεγαλείο.

Ένατο ψέμα: Όσες φορές προσήλθαν αιρετοί του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ για ενημέρωση στο Δ.Σ. ή στις Γ.Σ. των 22  ατόμων – γιατί με τόσους έκανε Γ.Σ. ο κ. πρόεδρος – οι δικοί του δημιούργησαν μπάχαλο ώστε να μη γίνεται ενημέρωση και μετά να κατηγορεί τους αιρετούς για έλλειψη ενημέρωσης. Μάλιστα σέβεται τόσο πολύ τα θεσμικά όργανα ώστε ζήτησε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παρακάμπτει τους αιρετούς και να ενημερώνει απευθείας τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ. Ότι δεν ελέγχει ο κ. Ζαγανίδης το καταστρέφει.

Δέκατα ψέμα:  Διάχυτος ο λόγος του για τη δημοκρατία.
α) Με την εκλογή του νέου Δ.Σ. προτείνουμε να επισκεφτούμε τον Δ/ντη της Δ/θμιας Εκπ/σης, αρνήθηκε  κατηγορηματικά, διαπιστώσαμε την επόμενη ημέρα ότι επισκέφθηκε τον Διευθυντή μόνος του ως νέος πρόεδρος της Ε΄ΕΛΜΕ παρακάμπτοντας το όργανο που εκπροσωπεί. Τα παραπάνω δείχνουν το ποιόν του ανθρώπου. β) Δεν έχει εκδώσει ποτέ μα ποτέ έγγραφο με το λογότυπο της Ε΄ΕΛΜΕ και τις υπογραφές του Προέδρου και της Γεν. Γραμματέα. Παράτυπο, παράνομο απίστευτο. Δεν θέλει να φαίνεται καμία άλλη παράταξη. Προβάλλει μόνο τον εαυτό του. γ) Κλείνει αίθουσες για ομιλίες, συμφωνεί ραντεβού και ενημερώνει τα μέλη του ΔΣ μια ώρα νωρίτερα. Καμιά φορά το μαθαίνουμε και από τρίτους. Είναι ανεξέλεγκτος και επικίνδυνος.
  Ας κλείσουμε και με τη μοναδική αλήθεια όπως είπαμε στην αρχή. Ναι πράγματι η ΔΑΚΕ κάποια στιγμή αποχωρεί από τις συνεδριάσεις. Όταν αυτές ξεπερνάνε τα μεσάνυχτα και φτάνουν τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέσος όρος συνεδριάσεων των άλλων ΕΛΜΕ οι δύο ώρες  και τελειώνουν πριν τις 11μμ. Μέσος όρος συνεδριάσεων της Ε΄ΕΛΜΕ οι πέντε και έξι ώρες. Για ποιο λόγο; Για ποια ουσία; Με ποιο ενδιαφέρον;
Ο κ. πρόεδρος όλο αυτό το διάστημα έχει οικειοποιηθεί  την εξουσία, αποξενώνει τους συναδέλφους από το συνδικαλισμό, περιφρονεί τις διαδικασίες. Η δημοκρατία υπάρχει μόνο με τη διαρκεί αλληλεπίδραση θέσεων και αντιλήψεων. Όχι με απαγορεύσεις και αποκλεισμούς.

Η προσπάθειες του κ. Ζαγανίδη να εμφανιστεί ως ηγέτης της αριστεράς είναι απέλπιδες και χωρίς αποτέλεσμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να τσουβαλιάσει το σύνολο της αριστεράς. Οι κομμουνιστές του γύρισαν την πλάτη και η κεντροαριστερά δεν θέλει να έχει σχέση με ακραίες ιδεολογίες. Οπότε αφαιρετικά και λογικά όλοι αντιλαμβανόμαστε ποια αριστερά εκπροσωπεί ο κ. Ζαγανίδης.
Για το ΔΣ της ΔΑΚΕ  Ε΄  ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΪΤΣΙΔΗΣ              ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΡΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου