Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη από ΠΑΣΟΚ



Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου στην Κουμουνδούρου έχει αρχίσει να σχηματοποιείται το βασικό κυβερνητικό σχήμα που θα έχει προφανώς ως κύριο κορμό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς σε περίπτωση συνεργασιών ορισμένες από τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου θα δοθούν σε στελέχη άλλων κομμάτων, πιθανότατα του ΠΑΣΟΚ.
Με λίγα λόγια μοιράζουν ήδη οφίκια.
Έτσι θα προκύψει μια Κυβέρνηση «καθαρά προοδευτική» με ολίγη από τις λοιπές πασοκικές δημοκρατικές δυνάμεις:
Υπουργείο Οικονομικών: Φαβορί ήταν –πριν την οριστική καταγγελία του Μνημονίου- ο Γιάννης Δραγασάκης καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα. Άρα δεν έχει σημασία ποιος θα μπει, αφού το Υπουργείο θα μετονομαστεί από Οικονομικών σε «Ανταλλακτικής Οικονομίας».
Για τα έσοδα θα οριστούν ο Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γεωργακόπουλος του ΠΑΣΟΚ, για να
 ξεκαθαριστεί ποιος είναι σωσίας του άλλου…
Υπουργείο Εξωτερικών και Εσωτερικών: με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το αντικείμενο των δύο Υπουργείων θα είναι σχεδόν ταυτόσημο. Θα προτιμηθεί η κυρία Ρένα Δούρου, που έχει «ευρωπαϊκό αέρα»  αν στο μεταξύ δεν γίνει κίνημα «κατά της ξανθιάς» μέσα στις συνιστώσες.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει λόγο ύπαρξης και θα αντικατασταθεί από εικοσαμελή επιτροπή που θα ασχοληθεί με την κρατικοποίηση των βιομηχανιών, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΒ.
Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Κοινωνικών Δικτύων θα μπει ο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που κατέχει το αντικείμενο.
Στο Υπουργείο Υγείας θα μπει ο Λοβέρδος, με αναπληρωτή τον Ανδρουλάκη  για τιμωρία.
Στο Εργασίας η Σακοράφα με αναπληρώτρια τη Βερούλη.
Το Υπουργείο Παιδείας θα το λάβει ο Π. Τατσόπουλος, αν δεν γίνει Πρόεδρος της Βουλής, η οποία και θα γίνει ρινγκ…
Υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα σωφρονιστικά καταστήματα, Α, Τσοχατζόπουλος, για να λύσει εκ των έσω τα προβλήματα.
Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Παναγιώτης Στρατούλης για να σωθούν όλα τα μεγάλα πνεύματα που τείνουν προς εξαφάνιση.
Το νέο Υπουργείο Γεωργίας και Άμυνας, είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θα το πάρει ο Λαφαζάνης. Στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα αντικατασταθούν τα βλήματα με τριαντάφυλλα…
Για το Υπουργείο Αιγαίου θα γίνουν οι απαραίτητες συνομιλίες με την Τουρκία, έτσι ώστε να μετατραπεί το Αιγαίο σε μια οικονομική λίμνη αμοιβαίου συμφέροντος. Η έδρα του θα είναι η Σμύρνη. Αν διαφωνήσουν οι Τούρκοι θα είναι η Νέα Σμύρνη.
Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα μετατραπεί σε σύλλογο προβληματισμού για το μέλλον της θαλάσσιας χελώνας.
Κυβερνητικοί εκπρόσωποι θα είναι από κοινού, ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ η Διοικητική Μεταρρύθμιση θα χρεωθεί στην κυρία Κατσέλη και θα πιστωθεί στον Γεράσιμο Αρσένη…
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ ισχυρό κυβερνητικό σχήμα, το οποίο δεν πρέπει να αναλωθεί αυτήν την περίοδο και να το κρατήσουμε για τη δύσκολη εποχή που ο γαλαξίας μας θα συγκρουσθεί με την Ανδρομέδα…
Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου