Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο Αλέξης τώρα «προσκυνάει» τους δανειστές



Κάνει πίσω τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς υποτάσσεται στους δανειστές της χώρας και «δεσμεύεται» ότι δεν πρόκειται να έρθει σε ρήξη μαζί τους. Σε μια αποθέωση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, με άρθρο του στους «Financial Times», διαβεβαιώνει συγκεκριμένα τις δάνειες δυνάμεις ότι «προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου -ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης».

Λίγα εικοσιτετράωρα προτού στηθούν οι κάλπες ο κ. Τσίπρας μετατρέπεται σε προσκυνητή του Βερολίνου και της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ καταπίνοντας τις... αντιστασιακές κορόνες του και κάνοντας μια ακόμη μεγάλη κυβίστηση. Ο πολιτικός που ως τώρα δήλωνε ότι θα καταγγείλει το Μνημόνιο, αν χρειαστεί και μονομερώς, ανακάλυψε νέα συνιστώσα για το κόμμα του, που είναι
καθαρά γερμανική. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί είτε να εξαπατήσει τους νοικοκυραίους ώστε να μη φοβηθούν από τον εξτρεμισμό των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να αποφύγει το πικρό ποτήρι της επομένης των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να πείσει τις δάνειες δυνάμεις ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην Ελλάδα, και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές στο ατομικό εισόδημα αλλά και στους άμεσους φόρους. Τη στροφή 180 μοιρών έχει ξεκινήσει ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες, ενώ ακόμη και χθες στελέχη του απειλούσαν δηλώνοντας (Real), όπως ο οπαδός της δραχμής Παναγιώτης Λαφαζάνης, ότι «θα αντέξουμε και διακοπή της χρηματοδότησης και δεν θα υποχωρήσουμε στο όνομα μιας μνημονιακής πολιτικής».

Ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου στους «Financial Times» και είχε τίτλο «Θα κρατήσω την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης και θα αποκαταστήσω την ανάπτυξη», υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

«Προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου -ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δίκιο όταν είπε την προηγούμενη Παρασκευή “ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναπτυχθούμε τώρα, ακόμη κι αν κλειδώσουμε σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο σταθεροποίησης του χρέους και των ελλειμμάτων μας, και ας αρχίσουμε να τα μειώνουμε με σταθερό, λογικό τρόπο”. Αυτό ισχύει και για τη δική μου χώρα.

Οι Ελληνες θέλουν να αντικαταστήσουν το αποτυχημένο παλιό Μνημόνιο (όπως υπεγράφη τον Μάρτιο με την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) με ένα εθνικό σχέδιο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης».


Νίκος Ελευθερόγλου



Ανέφικτες υποσχέσεις (και) για τους λαθραίους μοίρασε στην Πάτρα ο Τσίπρας

Προεκλογική ψηφοθηρία με ταξίματα που δεν αντέχουν στις διεθνείς συμβάσεις και στους ευρωπαϊκούς κανόνες έκανε χθες το βράδυ από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, με αιχμή το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Στην προσπάθειά του να πείσει τους κατοίκους της Αχαΐας ότι μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, μοίραζε από το προεκλογικό μπαλκόνι «ταξιδιωτικά έγγραφα» προς όλους τους παράνομους μετανάστες, ισχυριζόμενος ότι, εάν αυτό συμβεί, τότε θα πάψουν να συρρέουν στην Πάτρα και θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα με σκοπό την αναζήτηση άλλων προορισμών της Ευρώπης. «Στην Πάτρα συμπυκνώνονται το πρόβλημα και η λύση στη μετανάστευση. Γιατί έχει οξύ πρόβλημα η Πάτρα; Γιατί, ως λιμάνι, είναι πύλη εξόδου προς τη Δύση. Και γι’ αυτό έγινε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. Δώστε τους ταξιδιωτικά έγγραφα να φύγουν. Αυτή είναι η λύση» ήταν το παραπλανητικό σκεπτικό που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε αμέσως μετά να περιγράψει και τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου, είναι να δώσει πολιτικό άσυλο και να βαφτίσει πρόσφυγες τις ορδές των παράνομων μεταναστών. «Δεν είναι η λύση η μαζική απέλασή τους. Ακόμη κι αν ήταν εφικτή. Το μπρος πίσω. Το σας διώχνουμε μέχρι να ξανάρθετε. Αλλά έως ότου φύγουν, θα πρέπει να ζουν σε στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες» ανέφερε και μίλησε για τη λειτουργία ανοιχτών κέντρων προσωρινής φιλοξενίας, όπου δεν θα υπάρχει καμία περιφρούρηση.

Από την Πάτρα, τη γενέτειρα των Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε και πάλι φρασεολογία που παρέπεμπε στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, όπως «Δημοκρατικέ λαέ της Αχαΐας, πολίτες της Πάτρας», ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Αντώνη Σαμαρά.

Εν τω μεταξύ, προτού επισκεφτεί την Πάτρα ο Α. Τσίπρας είχε συνάντηση με τους εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ, στους οποίους εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τη θέση του κόμματος εναντίον της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της ιδιωτικοποίησης και θα στηρίξει την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, που τη θεωρούμε επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τον κλάδο και αναγκαίο μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ίδιας της χώρας μας» ανέφερε.



Διαθέσιμα (!) ως τον Ιούλιο «βλέπουν» οι εφοριακοί του ΣΥΡΙΖΑ

Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν εφοριακοί προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επικαλούνται στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν τα στελέχη του κόμματος Γ. Μηλιός και Γ. Σταθάκης με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά. Οι εφοριακοί επικαλούνται στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζαννιάς, τα οποία δείχνουν ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2012 τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2011. Ο φόρος που αντιστοιχούσε στις φορολογικές δηλώσεις του 2011 (χρήση 2010) ήταν 1,1 δισ. ευρώ και το αντίστοιχο ποσό για το 2012 (χρήση 2011) υπολογίζεται σε 5,1 δισ. ευρώ.

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, τα φορολογικά έσοδα είναι πάνω από την πρόβλεψη, ενώ τα τελωνειακά έσοδα (μέχρι στιγμής) είναι αθροιστικά πάνω από τις προβλέψεις. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισαν και μεγάλες ελλείψεις στα τελωνεία και στο ΣΔΟΕ. Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους:

-Στο Τελωνείο Κήπων υπηρετούν 28 τελωνειακοί, όταν στο αντίστοιχο τελωνείο, από την πλευρά της Τουρκίας, υπηρετούν 120 τελωνειακοί.
-Δεν υπάρχει προσωπικό για να κινηθούν τα δύο πλοία που διαθέτουν τα τελωνεία για πάταξη του λαθρεμπορίου.

Τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις μεταθέσεων προσωπικού του ΣΔΟΕ χωρίς να έχουν εγκριθεί από την πολιτική - υπηρεσιακή ηγεσία του και ενώ ασχολούνται με μακροχρόνιους και σημαντικούς ελέγχους!


Στέλιος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου