Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

«Πλυντήριο» η Κουμουνδούρου για τον Βαρουφάκη της δραχμής



Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί και η «δημοκρατία» δεν τον αφήνει! Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τις σχέσεις μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Τζορτζ Σόρος και του Αλέξη Τσίπρα ενόχλησε τους παροικούντες την πλατεία Κουμουνδούρου, που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν μετατρέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε «πλυντήριο» για τον οικονομολόγο της δραχμής.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου, μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Βαρουφάκης να υπουργοποιηθεί σε οικονομικό πόστο, αν κερδίσουν την Κυριακή τις εκλογές, επιχειρώντας να διαψεύσουν ότι ο συνεργάτης του Σόρος έχει ταχθεί υπέρ της στάσης πληρωμών και κατά συνέπεια
υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

«Κάποιοι παρουσιάζουν τον Βαρουφάκη ως οικονομολόγο της δραχμής, είναι τελείως άσχετοι οι άνθρωποι» σχολίασαν ο Τάσος Κορωνάκης, στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σε ενημέρωση που πραγματοποίησαν χθες σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Κορωνάκης -που στο προσωπικό του blog γράφει «εγώ όλο θέλω να θυμάμαι»- όπως και ο κ. Σκουρλέτης... ξεχνούν όμως τα γραπτά. Να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει γράψει άρθρο (όπως στις 28 Απριλίου του 2010) με τίτλο «Η αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας», κάνοντας μάλιστα τη φοβερή πρόβλεψη ότι «το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε έναν χρόνο»!

Ο καθηγητής Οικονομικών που τόσο πολύ θαυμάζουν οι κύριοι Κορωνάκης και Σκουρλέτης έγραφε επίσης ότι «είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ τη στάση πληρωμών του Ελληνικού Δημοσίου» και καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε στάση πληρωμών. Το ότι μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε αυτόματα με έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη δεν λέει τίποτε για τους επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ; Ισως στον ΣΥΡΙΖΑ αντιληφθούν ότι ο κ. Βαρουφάκης επί της ουσίας «ρέπει» προς τη δραχμή, όταν χρίσουν τον εκλεκτό του Τζορτζ Σόρος και του Γιώργου Παπανδρέου υπουργό Οικονομικών. Εξάλλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μόλις προ ημερών κατάλαβε ότι «καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει έξοδος από το ευρώ» (όπως είπε), κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος αρνούντο μετά βδελυγμίας. Την ίδια ώρα, πάντως, ο οικονομικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Παρασκευόπουλος υποστήριζε χθες (στη ΝΕΤ) ότι πρέπει να καταγγείλουμε τη σύμβαση και να επιστρέψουμε τα λεφτά στους Ευρωπαίους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου