Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Απάντηση της ΝΔ στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών,  Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις, προσβλητικές για την Ελλάδα, δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός (μιλώντας για χώρα που ζητάει “ελεημοσύνη 100 δισ. και πουλά τα νησιά της”), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«“Όποιος χαίρεται γιατί η φωτιά είναι κοντά στο σπίτι του γείτονά του, γρήγορα θα κινδυνεύσει και ο ίδιος από την πυρκαγιά αυτή…”.

Την παλιά αυτή παροιμία, που είναι πολύ γνωστή στους λαούς της Βαλκανικής, φαίνεται ότι ξεχνάει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προβαίνοντας στις γνωστές δηλώσεις του.

Η αλαζονεία και η περιφρόνηση,  που χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις αυτές, δεν τιμούν τον Τούρκο
πρωθυπουργό. Και σε κάθε περίπτωση δεν προωθούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο χωρών.

Ο Ελληνικός λαός δεν ζητάει ελεημοσύνη από κανέναν και δεν παραχωρεί σε κανέναν τμήματα της Εθνικής του Κυριαρχίας. Αλλά υφίσταται δραματικές θυσίες και περικοπές για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις Διεθνείς υποχρεώσεις του και να παραμείνει στον κεντρικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.
Εκεί δηλαδή όπου δεν μπορεί να ενταχθεί η Τουρκία, γιατί – παρά τις δειλές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις “βιτρίνας” των κυβερνήσεων Ερντογάν – “ η Τουρκική Δημοκρατία” αποκλίνει αντί να συγκλίνει, με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο σε όλα, σχεδόν, τα θέματα, που αφορούν στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των απλών πολιτών.

Καλό είναι, λοιπόν, η σημερινή Τουρκία να ασχοληθεί με τα προβλήματα του οίκου της, να θυμηθεί ότι πριν από λίγα χρόνια ήταν και η ίδια υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ, να αποκαταστήσει το Κράτος Δικαίου και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της, ανεξαρτήτως εθνοτικής προέλευσης και γλώσσας, να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο, χώρα – μέλος του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και να πάψει να εξάγει επιθετικότητα προς τον περίγυρό της, όπως συνέβη και το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τις προκλήσεις στο Αιγαίο κατά την κοινή άσκηση της Τουρκικής αεροπορίας με πολεμικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου