Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τα όσα είπε ο Γιώργος Καλαντζής για τον ΑΟΚ.

Το θέμα της ΠΑΕ Καβάλα και οι περαιτέρω εξελίξεις με τη συμμετοχή της σε μία εκ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου της χώρας μας τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα Τρίτη (12/6) νωρίς το μεσημέρι ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής. Και όλα αυτά τέθηκαν υπόψη του πρώην Υπουργού, μετά τις ερωτήσεις που κατέθεσε το www.kavalagoal.gr.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Καλαντζής ρωτήθηκε εάν μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της ΠΑΕ Καβάλα και κατά πόσο ο ίδιος είτε ως Υπουργός είτε ως Υφυπουργός αλλά και ως απλός Βουλευτής δεσμεύεται γύρω από το θέμα αυτό.
Πιο συγκεκριμένα στις απαντήσεις τις οποίες έδωσε ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής δεσμεύτηκε ότι η ΠΑΕ Καβάλα αλλά και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα δικαιωθούν, 100% θα αγωνιστούν σε επαγγελματικές κατηγορίες αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε υπήρχε πολιτική βούληση προκειμένου να αφανιστούν οι συγκεκριμένες δύο ΠΑΕ από τον ποδοσφαιρικό «χάρτη» της χώρας. Παράλληλα ο Γιώργος Καλαντζής αναφέρθηκε τόσο στις συναντήσεις που είχε τόσο με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. Σοφοκλή Πιλάβιο όσο και με τον Γ.Γ.Α. Παναγιώτη Μπιτσαξή ενώ εξαπέλυσε κριτική προς το πρόσωπο του πρώην Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Καβάλας Σάββα Εμινίδη τονίζοντας ότι: «Κάνει πολιτική και καλά κάνει» ενώ διερωτήθηκε γιατί ο φάκελος της ΠΑΕ Καβάλα δεν εξετάστηκε για χρονικό διάστημα 1,5 χρόνου ενώ το όλο θέμα τελείωσε μέσα σε 15 ημέρες, όταν ο ίδιος επανεξελέγη Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Τα όσα είπε ο Γιώργος Καλαντζής
Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής μεταξύ των άλλων υπογράμμισε τα εξής:
«Θα ξεκινήσω την απάντησή μου λέγοντας ότι δεν άκουσα αυτό που είπατε, ότι θα λειτουργήσω ως μελλοντικός Υπουργός. Αυτό το γνωρίζει μόνο ένας και αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Εκείνο το οποίο προσωπικά με απασχολεί είναι το πώς θα βοηθήσω τον τόπο μου, τους συμπολίτες μου από οποιαδήποτε θέση. Θεωρώ ότι από το θέση του Βουλευτή, κάποιες φορές μπορείς να λειτουργήσεις καλύτερα και να προσφέρεις περισσότερα στον τόπο σου και τους συμπολίτες σου. Όσο για τα υπόλοιπα τα οποία είπατε θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχετε απόλυτο δίκιο. Είναι άλλωστε γνωστό ότι μιλώντας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), είπα στα μέλη της ευθέως ότι δεν είναι ούτε ηθικό ούτε νόμιμο αυτό το οποίο κάνατε, όχι εσείς βέβαια ως μέλη της Επιτροπής αλλά η πολιτική σας ηγεσία. Τότε που καταδικάστηκε τόσο η Καβάλα όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου και τις δύο ομάδες τις διέλυσαν αφανίζοντάς τες από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Άρα λοιπόν επειδή όλα όσα έγιναν, έγιναν με πολιτική βούληση, είπα στα μέλη της Ε.Ε.Α., ότι επειδή σε 15 ημέρες θα αλλάξουν τα πάντα και δε θα υπάρχει κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία στήριζε το ΠΑΣΟΚ, άρα ούτε ο Παύλος Γερουλάνος θα είναι Υπουργός, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε και να λειτουργήσετε με γνώμονα τη λογική και τη νομιμότητα. Μάλιστα έγινε σαφές από μέρους μου ότι η Καβάλα θα επιστρέψει και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μετέπειτα θα ήθελα να σας πω ότι συναντήθηκα τόσο με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) Σοφοκλή Πιλάβιο όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή. Εκεί τους έδωσα να καταλάβουν ότι η αδικία θα πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως, να αποκατασταθεί και το δίκιο και το νόμιμο αφού οι αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν, ήταν και παράνομες και αναληθείς. Σιγά σιγά όπως διαπιστώνετε το όλο θέμα τακτοποιείται και πιστεύω πως αμέσως μετά την επιστροφή των εκπροσώπων της Ε.Π.Ο. από το Euro 2012 της Πολωνίας και της Ουκρανίας τα πάντα θα τακτοποιηθούν πλήρως. Εύχομαι η Εθνική μας να παίξει στον τελικό της 1ης Ιουλίου, να κατακτήσει το κύπελλο, και με την επιστροφή του ο Σοφοκλής Πιλάβιος να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι το γεγονός ότι δε μας ανησυχεί το γεγονός αν η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου προχωρήσει στην εξέλιξη του Euro 2012 και λέω ότι με την επιστροφή τους στην Ελλάδα έστω και στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάρουν το δρόμο τους και η Καβάλα θα αγωνίζεται 100% στις υψηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας μας».
Ο πρώην Υπουργός Γιώργος Καλαντζής αναφέρθηκε μετά από σχετική ερώτηση που του τέθηκε και στις πρόσφατες αιχμές που άφησε προς το πρόσωπό του, ο πρώην Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Καβάλας Σάββας Εμινίδης. Για το θέμα αυτό ο ίδιος σχολίασε και τα εξής:
-«Ο κ. Εμινίδης καλά κάνει. Κάνει πολιτική. Αλλά θεωρώ ότι πρέπει λίγο να είμαστε προσεκτικοί. Όπως ξέρετε κ. Πετρόπουλε ο φάκελος της ΠΑΕ Καβάλα προκειμένου να εξεταστεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την έγκριση της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ, βρίσκονταν στην Ε.Ε.Α. για 1,5 χρόνο. Γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα που προανέφερα δε συζητήθηκε και δεν εξετάστηκε ο φάκελος της ΠΑΕ Καβάλα; Από τη στιγμή που εξελέγην και πάλι Βουλευτής Νομού Καβάλας και επισκέφθηκα δύο φορές τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα πράγματα άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν το δρόμο τους. Απλά σας ερωτώ γιατί το όλο θέμα δεν τελείωσε μέσα σε 1,5 χρόνο και τελείωσε μέσα σε 15 μέρες; Αυτή είναι η απάντησή μου προς τον κ. Εμινίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου