Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αφήστε τα λόγια και κάντε επιτέλους κυβέρνηση!


Το αποτέλεσμα της προχθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Μπροστά στον φόβο της  εξόδου από την ευρώ και της βαλκανοποίησης της χώρας, οι ψηφοφόροι προτίμησαν την συνέχιση του μνημονίου, με την ελπίδα ότι θα η νέα κυβέρνηση Σαμαρά θα διαπραγματευτεί μια πιό…light εκδοχή του που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη και θα ανακουφίσει τον χειμαζόμενο λαό.
Πέρα από την (δικαιολογημένη) ικανοποίηση στην πλευρά της ΝΔ επειδή νίκησε και την  χαρά που δεν κρύβεται του ΣΥΡΙΖΑ που …δεν νίκησε (και δεν φορτώθηκε το …αγγούρι) τα χαμπάρια για όλους τους αγωνιστές της πολιτικής σκηνής δεν είναι (πάλι) καθόλου
καλά. Ο κόσμος ψήφισε υπό το άγχος του φοβερού διλήμματος “ευρώ ή δραχμή” (“παραμονή στην Ευρώπη ή ταξίδι στην ….Αφρική”), δεν ψήφισε δηλαδή προγράμματα, κόμματα , πρόσωπα ιδέες.  Κι αυτό αποδομεί περισσότερο το ήδη απαξιωμένο πολιτικό σύστημα.
Δεν τρέφουμε και πολλές ελπίδες ότι οι περισσότεροι θα το καταλάβουν αυτό, αλλά αυτήν την στιγμή προέχει ο σχηματισμός κυβέρνησης. Ο κόσμος απαιτεί την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης που θα δώσει απαντήσεις μέσα και έξω.
Αν νομίζουν λοιπόν οι πολιτικοί αρχηγοί ότι έχουν την πολυτέλεια να πηγαινοέρχονται σε συσκέψεις και να χαριεντίζονται στις κάμερες, όπως  πριν περίπου ένα μήνα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει. Και όποιος σκοπίμως κωλυσιεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση διαπράττει έγκλημα εις βάρος της χώρας. Χωρίς ελαφρυντικά…
Οι Ελληνες δεν πρόκειται να συγχωρήσουν δεύτερη φορά κανενός είδους θεατρινισμό και μικροκομματικά παιχνίδια στο βωμό ενός άχαρου παιχνιδιού αποδοσης ευθυνών . Και κανείς, ούτε μέσα ούτε έξω προτίθεται να ανεχθεί τρίτη προσφυγή στις κάλπες, στην δραματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Οποιος το πάει…προς τα εκεί θα είναι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος της εθνικής μας τραγωδίας.
Αλλά να μην επιρρίπτουμε τις ευθύνες μόνο στο πολιτικό σύστημα. Τρία σχεδόν χρόνια τώρα, έχουμε αναλωθεί ως Έθνος και ως Κοινωνία σε λεκτικές αψιμαχίες, περισπούδαστες αναλύσεις και ατελείωτες πολιτικές κυβιστήσεις. Τρία χρόνια σχεδόν τώρα, από τη στιγμή που το πρόβλημα της χώρας έγινε βρόγχος και την πνίγει αργά αλλά σταθερά, μιλάμε, μαλώνουμε, αντιδικούμε κοιτώντας απαθείς και αλλοπαρμένοι την χώρα μας να καταστρέφεται, τον κοινωνικό ιστό να διαρρηγνύεται, την αγορά να διαλύεται, την απόλυτη καταστροφή να πλησιάζει.
Κυρίως όμως, κι αυτό είναι το τραγικότερο, δεν κάνουμε τίποτε! Τρία χρόνια τώρα έχουμε βυθιστεί στην πιο βαθιά και μακάρια απραξία. Τα κόμματα …ξεκατινιάζονται γύρω από τα σχέδια των ξένων, χωρίς να έχουν παρουσιάσει το παραμικρό δικό τους σχέδιο, με εξαίρεση τις προσπάθειες της ΝΔ του Σαμαρά.. Λοιδορούμε κάθε ξένη πρόταση ως ναζιστική – ανθελληνική – υστερόβουλη, χωρίς να καταθέτουμε ούτε μία δική μας! Υπογράφουμε μνημόνια – δανειακές συμβάσεις – PSI, χωρίς να σκεφτούμε καν να τα υλοποιήσουμε. Δεν είμαστε ικανοί να καθίσουμε γύρω από  ένα τραπέζι  και να συμφωνήσουμε σε πέντε – δέκα σημεία ως πυξίδα πορείας της χώρας. Δεν είμαστε ικανοί ούτε καν για το αυτονόητο: ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΟΥΜΕ!
Ας τελειώνουμε λοιπόν επιτέλους με όλα αυτά. ΣΗΜΕΡΑ. ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου