Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: «Θα φάω σίδερα, για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα!»

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και ευρύτερα η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αν κάποιος επιλέξει τη σύγκρουση μαζί της, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκπροσώπους τοπικών φορέων στο Επιμελητήριο Πιερίας, στην Κατερίνη.
Τόνισε ότι το διακύβευμα δεν είναι μόνο «ευρώ ή δραχμή» και πως «ο καθένας πρέπει να σκεφθεί πολύ καλά τους ευρύτερους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση της ρήξης, διότι πλέον η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες, αλλά σε κυβερνήσεις άλλων χωρών, στους φορολογούμενούς τους».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ευνοϊκού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία.

Όσον αφορά στις προτάσεις τις ΝΔ για ρυθμίσεις οφειλών σε τράπεζες και στο κράτος, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «αν συνεχίσεις να παίρνεις από αυτούς που δεν έχουν πλέον, τότε το σύστημα θα κλατάρει» και μίλησε για ευαισθησία απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους ανήμπορους και τους αρρώστους.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως θα σταθεί δίπλα στην επιχειρηματικότητα και πως θα έχει συνεχή διάλογο με τα επιμελητήρια, τα οποία, όπως είπε, είναι κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας. «Θα φάω σίδερα, προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει πόλεμος στη λαθρομετανάστευση και στο παρεμπόριο» και εξήγησε πως θα γίνουν μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών, διευκρινίζοντας πάντως πως θα υπάρξει και η ανθρώπινη ευαισθησία, όπου χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου