Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Με τις στάχτες του ΠΑΣΟΚ παλεύει τώρα ο Βενιζέλος



Διαλυμένο μαγαζί θυμίζει πια το ΠΑΣΟΚ, με τον Ευ. Βενιζέλο να συγκαλεί αύριο το πρωί την Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να συγκροτήσει μεταξύ άλλων το προεδρείο της και να υποσχεθεί αυξημένο ρόλο στους βουλευτές.

Την ίδια στιγμή, στη γραμμή της αποστασιοποίησης από το κόμμα επιμένουν οι πρωτοκλασάτοι Αννα Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος και Μ. Χρυσοχοΐδης, ενώ μεταξύ τους «σφάζονται» πρώην «πράσινοι» υπουργοί, με αφορμή δημοσιευθείσα έκθεση για τις προσλήψεις στη χώρα, και «απασφαλίζει» εκ νέου ο Θ. Πάγκαλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επιλέξει ανθρώπους εμπιστοσύνης του, με επικρατέστερο για τη θέση πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τον Κ. Σκανδαλίδη. Αγνωστο παραμένει αν θα γίνει οποιαδήποτε πρόταση στους κ. Χρυσοχοΐδη ή Λοβέρδο. Για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο.
έχουν ακουστεί ονόματα όπως των Π. Κουκουλόπουλου, Φ. Σαχινίδη και Γ. Μανιάτη, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις, καθώς θέσεις επιφυλάσσονται σε νεότερους σε ηλικία βουλευτές. Διευθυντής της Κ.Ο. αναμένεται να βρεθεί ένας εκ των Ευ. Αργύρη ή Β. Γερανίδη, ενώ εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ παραμένει εκτός απροόπτου η Φώφη Γεννηματά. Το σχέδιο Βενιζέλου για την «ανασύσταση της παράταξης» δεν αναμένεται ούτε αύριο.

Δεν αποκλείεται πάντως ο κ. Βενιζέλος να ανοίξει τη συζήτηση δίνοντας ένα γενικό περίγραμμα και χρονοδιάγραμμα για Εθνική Συνδιάσκεψη τον Ιούλιο και Συνέδριο στα τέλη Οκτωβρίου ή τον Νοέμβριο.
Εν τω μεταξύ, στο μηδέν βρίσκονται οι σχέσεις του Ευ. Βενιζέλου με τους πρώην κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποστασιοποίηση των Αννας Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδου και Μ. Χρυσοχοΐδη. Σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων πρώην υπουργών, που απαντούν σε έκθεση για προσλήψεις στη χώρα, προσπαθούν να πείσουν ότι δεν έφταιγαν εκείνοι, «δείχνοντας» ο ένας τον άλλον ως υπεύθυνο. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Γ. Ραγκούση στο twitter του, ότι η Ε.Ε. λέει ότι «δεν είναι δικά μας τα στοιχεία ούτε της τρόικας», ενώ την προηγουμένη εξηγούσε με ανακοίνωσή του πόσες ακριβώς προσλήψεις είχαν γίνει όσο ήταν υπουργός Εσωτερικών ως τις 15 Ιουνίου, «φωτογραφίζοντας» ως υπευθύνους για τα περαιτέρω τους διαδόχους του Χ. Καστανίδη και Δ. Ρέππα. Αντιστοίχως, τον Χ. Παπουτσή «έδειξε» για τις προσλήψεις ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ενώ τις δικές του εξηγήσεις έδωσε ο Α. Λοβέρδος. Για αποκλειστικά εποχικές προσλήψεις μίλησε ο Π. Γερουλάνος.

Νέα «καρφιά» προς τον Ευ. Βενιζέλο έριξε ο Θ. Πάγκαλος σχολιάζοντας τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. «Μου είναι αδύνατο να κατανοήσω τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. (...) Αν η πρόθεσή μας είναι πραγματικά να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, θα έπρεπε να αναλάβουμε πλήρως το μερίδιο που μας αναλογεί με τη συμμετοχή βουλευτών που υπήρξαν υπουργοί με λαμπρές επιδόσεις στο παρελθόν» είπε τασσόμενος με την άποψη Λοβέρδου - Χρυσοχοΐδη και επιμένοντας στην ανάγκη τακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ άμεσα.


Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου