Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ψήφος στους Μάνο – Τζήμερο είναι ψήφος στον Τσίπρα

(Ψυχοθεραπεία με τους Μάνο – Τζήμερο;)

Μέσα από μια σειρά μυστικών συμφωνιών (έπειτα από πολλά πισωγυρίσματα και αποκλεισμούς σε μη αρεστούς) ο πιο αντιπροσωπευτικός Έλληνας του άκρατου νεοφιλελευθερισμού Στέφανος Μάνος και ο άρτι αφιχθείς στο κλαμπ των θαυμαστών της Θάτσερ Θάνος Τζήμερος, συναντιούνται σε μια εμπνευσμένη διαδικασία διπλής ψυχοθεραπείας. Σ΄ αυτή την περιπέτεια υπαρξιακής αναζήτησης των δυο πολιτικών που απειλούν με καρατόμηση εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να εξαφανιστεί ως δια μαγείας το χρέος της χώρας, εμπλέκονται ένας νεαρός Ιανός (επαναστάτης και νοικοκύρης ανάλογα τη συγκυρία) που ανέλαβε να δώσει υπόσταση στους παρωχημένους πράσινους συνδικαλιστές  που αναζήτησαν νέα στέγη στα γεράματα (ο Αλέξης Τσίπρας) και 11 ακόμη συνιστώσες του κόμματος που «απειλεί» την καθεστηκυία τάξη…
Θα μας συγχωρέσει ο διάσημος ψυχίατρος Irvin Yalom για την υποκλοπή και την προσαρμογή στα
καθ΄ υμάς του γνωστού μυθιστορήματός του, αλλά το «όταν έκλαψε ο Νίτσε» ταιριάζει τόσο πολύ στο απευκταίο δράμα «όταν έκλαψαν οι Έλληνες»…
Και αυτό διότι μπορεί οι Μάνος – Τζήμερος να εμφανίζονται στην ίδια πλευρά με τις δυνάμεις που θέλουν τη χώρα στο ευρώ, ωστόσο η πορεία τους με τον Αλέξη Τσίπρα δε είναι καθόλου παράλληλες, αφού συναντώνται, ή πιο σωστά η επιλογή των δυο άσπονδων νεοφιλελεύθερων οδηγεί στον «τσε γκεβάρα» Τσίπρα.
Ξεκινώντας από την κατάρρευση του βασικού συνθήματος του Θάνου Τζήμερου (δηλαδή το όχι στους επαγγελματίες πολιτικούς, η καταστρατήγηση του οποίου οδήγησε πολλά στελέχη και ιδρυτικά μέλη του κόμματός του να τον αποχαιρετήσουν ) μέχρι τις κοινές μεθόδους που χρησιμοποιούν τα δυο κόμματα προκειμένου να αποτρέψουν την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.
Στα σοβαρά όμως: Η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και εάν σαμποτάρεται η οποιαδήποτε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί  με υπευθυνότητα και επιτυχία το τεράστιο πρόβλημα που βιώνουμε αλλά κυρίως τα χειρότερα που μας απειλούν, τότε πραγματικά χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κ. Yalom.
Έστω την ύστατη στιγμή η συζήτηση πρέπει να παραμείνει στο πεδίο του πραγματικού προβλήματος –όπως πολύ σωστά το περιέγραψε και ο πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας- και να τεθούν στο περιθώριο οι υποσχετικές για χάρισμα ή αποφυγή των υποχρεώσεών μας του κ. Τσίπρα, καθώς και τα κούφια λόγια όσων θεωρούν ότι οι διαφημιστές τύπου Τζήμερου θα λύσουν τα προβλήματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου