Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τα όμορφα λόγια του Τσίπρα, όμορφα καίγονται…

Θρασύς και απειλητικός την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας

Μπορεί ο Τσίπρας να θέλει να γίνει Ανδρέας Παπανδρέου αλλά σίγουρα το πλήθος που πάει στις συγκεντρώσεις του δεν είναι ούτε το ένα εκατοστό από αυτό που συγκέντρωνε ο δεύτερος. Άλλες εποχές θα πεις, άλλοι ηγέτες, άλλο το διακύβευμα και άλλος ο… Αλέξης.
Για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι δεν έχει το μπόι να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η ομιλία του, η τελευταία πριν τις εκλογές, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χειρότερη. Κι αυτό διότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Σαμαρά και του Βενιζέλου τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε θρασύδειλους , τρομοκράτες και τζάμπα μάγκες.
Μη έχοντας να αντιπαραβάλει επιχειρήματα για το πώς βλέπει την Ελλάδα του μέλλοντος, μη μπορώντας να εξηγήσει στο λαό το «αόρατο» σχέδιό του και χρησιμοποιώντας απλά τα τσιτάτα που αρέσουν τον όχλο κι όχι στον σκεπτόμενο λαό, επιχείρησε να κερδίσει τις εντυπώσεις στους 8.000
οπαδούς του που λέγεται ότι μαζεύτηκαν στην Αθήνα.
Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που είπε: «Εμείς δε θα σας προδώσουμε ποτέ, δε θα σας πούμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά». Το λέει ο κ.Τσίπρας που από ώρα σε όλα αλλάζει άποψη για το αν θέλει το ευρώ ή όχι, αν θα καταγγείλει το μνημόνιο ή όχι, αν θα μας οδηγήσει στη δραχμή ή όχι, αν θα επιβάλλει μέτρα ή όχι.
Το άκρον άωτον της ανειλικρίνειας τόσο από τον ίδιο όσο κι από τις συνιστώσες του. Που ενώ ξημερώνονται με το Σοβιέτ, στη συνέχεια το παίζουν δημοκράτες.
Σαν άλλος Ανδρέας μίλησε για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων για τα δικαιώματα του λαού έναντι των ξένων συμφερόντων, για το τέλος της διαφθοράς και των σκανδάλων και άλλα πολλά και όμορφα λόγια.
Όμως, μπορεί τα όμορφα λόγια να περνούν στους δημοσίους υπαλλήλους, στο βαθύ ΠΑΣΟΚ και σε κάτι γιαλαντζί αριστερούς, στον κόσμο του μόχθου, στους επιχειρηματίες που θέλουν ένα ήρεμο κλίμα για επενδύσεις, στο λαό που βλέπει το μέλλον του μέσα στην Ευρώπη, αυτά δεν περνάνε.
Τα όμορφα λόγια του κ. Τσίπρα όμορφα λέγονται. Και θέλοντας να προλάβει την ήττα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε και το εξής: «Με μεγάλη σαφήνεια λέμε στον ελληνικό λαό πως σε όποια θέση κι αν βρεθούμε την Κυριακή, θα αγωνιστούμε κατά του μνημονίου. Λέμε ναι στο ευρώ μ’ ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης». Ότι λέει δηλαδή και ο Σαμαράς τον οποίο βρίζει, μόνο που ο Τσίπρας αύριο θα αλλάξει γνώμη ή θα βγει πάλι κανένας Λαφαζάνης και θα τα κάνει όλα λίμπα.
Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας μας προϊδεάζει για το ποια θα είναι η αντιπολιτευτική τακτική του. Ενώ η χώρα θα διαλύεται αυτός θα βγάζει τον κόσμο στους δρόμους. Και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, η χαρά των μπαχαλάκηδων.
Κατά τα λοιπά η ομιλία κύλησε στο γνωστό μοτίβο του κ. Τσίπρα, αυτό που τα πάντα υπόσχεται αλλά που δεν έχει ούτε μια αναλυτική πρόταση για το πώς θα υλοποιήσει ότι υπόσχεται.
«Το πολιτικό κλίμα αλλάζει και αυτό φοβάται η κ. Μέρκελ. Από Δευτέρα θα έχει κάποιους απέναντί της που δε θα λένε ναι σε όλα. Αυτη η μεγάλη αλλαγή που ξεκίνησε από την Ελλάδα και θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη, δε φοβίζει μόνο την κ. Μέρκελ αλλά και τον κ. Σαμαρά. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μας έλεγαν τόσο καιρό ότι δε γίνεται καμία διαπραγμάτευση και τώρα ζητούν τη ψήφο του λαού για να επαναδιαπραγματευτούν, δηλαδή ότι δεν έκαναν τότε.  Με τις δικές μας πλάτες κάνουν τους τσάμπα μάγκες στην Ευρώπη. Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική θα έρθει η καταστροφή του λαού μας. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν κοινό πρόγραμμα που είναι η συνέχιση του μνημονίου. Έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευθεί για νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων. Τιμωρείστε τους θρασύδειλους που οδήγησαν τη χώρα σε ναυάγιο. Υπέγραψαν αυξήσεις στα τιμολόγια των  ΔΕΚΟ, στα εισιτήρια των ΜΜΜ και πλήθος ιδιωτικοποιήσεων. Όλα αυτά θα έρθουν από Δευτέρα αν πάρουν πάλι την εξουσία”.  Συνέχισε λέγοντας “Εμείς είμαστε ελεύθεροι, δεν έχουμε δεσμευτεί και υπογράψει για τίποτα γι’ αυτό είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη, μόνο ο ισχυρός λαός μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση”. Σχετικά με το ζήτημα των αστυνομικών δυνάμεων τόνισε “θα αποσύρουμε τους αστυνομικούς από τα πολιτικά γραφεία και από την προστασία διαφόρων μεγάλων δημοσιογράφων και θα τους τοποθετήσουμε στις γειτονιές, εκεί που παράγεται το έγκλημα».
Είπαμε, όμορφα λόγια από αντάρτες των Βορείων Προαστίων με τα λεφτά του μπαμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου