Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Το πρώτο μετεκλογικό πολιτικό ατόπημα του Α. Τσίπρα


Το πρώτο μεγάλο πολιτικό ατόπημα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, προφανώς διότι ο μικρομεγαλισμός του και η ψευτοεπανάστασή του, δεν τον αφήνουν να δει το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, τη σωτηρία της πατρίδας.
Στην πρώτη του δήλωση μετά τα αποτελέσματα, ουσιαστικά αμφισβήτησε τη βούληση του ελληνικού λαού για ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και για εντολή στον Αντ. Σαμαρά να αλλάξει τα πάντα. Μίλησε μάλιστα για εκβιασμό του ελληνικού λαούς λες και το 73% των Ελλήνων είναι εκβιαζόμενοι ενώ το 23% άντεξε και είναι ελεύθεροι.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι για να υπερασπιστεί την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, για να μπει τέλος στο Μνημόνιο και να επανέλθει η ελπίδα. Δώσαμε έναν αγώνα με πείσμα και αυταπάρνηση, κόντρα σε μια πρωτοφανή
επίθεση εκβιασμών και τρόμου, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι υπήρξε μια ανίερη συμμαχία των δυνάμεων του χθες, εντός και εκτός της χώρας που έκανε ό,τι μπορούσε για να ανακόψει τον πόθο του λαού για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
Με λίγα λόγια ο κ. Τσίπρας θεωρεί όλους τους άλλους μέλη μιας ανίερης συμμαχίας που μόνον αυτός είναι απ’ έξω και θα πολεμήσει. Παίζει με την νοημοσύνη μας δηλαδή.
Μάλιστα ο αμετροεπής κ. Τσίπρας προχώρησε παραπέρα αμφισβητώντας τη λαϊκή νομιμοποίηση της χώρας και κήρυξε ανένδοτο ετοιμάζοντας προφανώς να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.
Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν θα χαρίσει σε κανέναν τις δυνατότητες παρέμβασης στις εξελίξεις. Τόνισε, επίσης, ότι τα μέτρα λιτότητας και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου δεν μπορεί να προχωρήσει, γιατί η κυβέρνηση δεν θα έχει την λαϊκή νομιμοποίηση . Το Μνημόνιο, είπε ο κ. Τσίπρας είναι ένα μη βιώσιμο οικονομικό σχέδιο και η απόρριψή του είναι λαϊκή εντολή.
Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τη δυνατότητα της νέας κυβέρνησης να κάνει ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις. Θα ρωτήσει τον κ. Τσίπρα αν πρέπει να μειώσει το κράτος, να πουλήσει εταιρείες προβληματικές. Ελεος, κάποιος πρέπει να σταματήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον ολισθηρό δρόμο.
Σημείωσε τέλος ο κ. Τσίπρας ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα πρέπει να έχει υπόψη της ότι στα μεγάλα θέματα τίποτα δεν θα μπορεί να προχωρήσει ερήμην του λαού και υπογράμμισε ότι αυτή η πολιτική θα δικαιωθεί από τις εξελίξεις. Η πρότασή μας για ανατροπή μνημονίου αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για Ελλάδα και την Ευρώπη , τόνισε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε ότι από τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα με την πεποίθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους, αλλά στους κομιστές της ελπίδας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται ότι δεν κατάλαβε το μήνυμα των εκλογών. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα, αλλαγή των πάντων, κι όχι συνέχιση του κομματικού κράτους που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πρώην Πασόκοι.
Είναι θεμιτό και απόλυτα δημοκρατικό να κάνει αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του. Αν όμως τολμήσει να βάλει μπουρλότο σε μια Ελλάδα που κινδυνεύει να καταρρεύσει τότε θα μας βρει όλους μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου