Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Εσωσε» τον Ζώη αλλά «έκαψε» τον Γ. Μανώλη!



«Σωσίβιο» στον Χρήστο Ζώη πέταξε ο Πάνος Καμμένος. Με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρώην βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός αναλαμβάνει εκπρόσωπος του κόμματος. Θα αντικαταστήσει τον Τέρενς Κουίκ, που εξελέγη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο οποίος θα αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Οι υπόλοιποι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα ανακοινωθούν μετά την ορκωμοσία της Βουλής.

Στη Λάρισα, όπου ο κ. Ζώης εκλεγόταν βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 2000 ως και το
2009, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έπεσαν περίπου τρεις μονάδες σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, με αποτέλεσμα να χάσουν την έδρα (που είχε πάρει ο κ. Ζώης) και να την κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που ανέβηκε κατά 11 μονάδες.

Παράλληλα, άλλος ένας πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Μανώλης, φαίνεται ότι μένει οριστικά εκτός Κοινοβουλίου. Ο κ. Καμμένος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα ποια έδρα θα κρατήσει (του Εβρου ή της Β' Αθηνών). Ωστόσο, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, με το οποίο επικοινώνησε η «δημοκρατία», διαβεβαίωσε ότι ισχύει η δήλωση που είχε κάνει στα μέσα Μαΐου ο κ. Καμμένος, όταν είχε δεσμευθεί ότι μετά τις επόμενες εκλογές θα κρατήσει την έδρα της Β' Αθηνών.

Ετσι, εκλέγεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Εβρο, ενώ χάνει τη θέση του στη Βουλή ο κ. Μανώλης, αφού στη Β' Αθηνών, όπου ο ίδιος είχε τερματίσει τέταρτος στις 6 Μαΐου, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εκλέγουν πλέον τρεις βουλευτές. Το γεγονός φέρεται ότι έχει προκαλέσει τη δυσφορία του κ. Μανώλη, που περίμενε από τον πρόεδρο του κόμματος να κρατήσει την έδρα του Εβρου, όπως είχε κάνει μετά τις προηγούμενες εκλογές.


Κώστας Παπαχλιμίντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου