Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο Κουβέλης απέδειξε πως υπάρχει και η αριστερά της ευθύνης

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ ΡΟΖ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ

Το μιντιακό συστηματάκι που έχει στήσει χρόνια τώρα η αριστερά (με πρωταγωνιστές δημοσιογράφους με... δεξιές τσέπες), τα 'χει βάλει τρεις-τέσσερις μέρες τώρα με τον Φώτη Κουβέλη, με αφορμή τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Τον ειρωνεύτηκαν, τον χλεύασαν, τον είπαν ψεύτη, γιαλαντζί αριστερό και άλλα πολλά. Ποια είναι η αλήθεια;

Ο Κουβέλης πριν τις εκλογές είχε δηλώσει πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Και σε αντίθεση με αυτούς τους κυρίους που τώρα τον... "κράζουν" και στην πλειοψηφία τους στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους τον Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι πραγματικά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη με κάθε κόστος.

Τώρα του την πέσανε γιατί τους χάλασε τη μαγιά και έδωσε με τη στήριξη του μια -απαραίτητη στην παρούσα φάση- αριστερή πινελιά στη νέα κυβέρνηση. Δεν έγινε στα 65 του δεξιός, όπως διαδίδουν τα ροζ παπαγαλάκια. Αριστερός είναι και θα είναι, και μάλιστα από τους αριστερούς που έχουν αξιόλογη πορεία στην πολιτική.

Τώρα διαρρέουν βίντεο με τη συνέντευξη του Κουβέλη στο Σταύρο Θεοδωράκη πριν τις ΠΡΩΤΕΣ εκλογές, όπου έλεγε ότι δε θα συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν μάλλον μικρή κι ασήμαντη λεπτομέρεια ότι μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ότι τα δεδομένα και οι ανάγκες του τόπου έχουν μεταβληθεί από τότε σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται πως στις πρώτες εκλογές ο προδότης -κατά τους ΣΥΡΙΖΑίους- ήταν ο ίδιος άνθρωπος που παρείχε κατ' ευθείαν στήριξη στον Τσίπρα και εν συνεχεία (πιστός στην άποψη του περί ανάγκης σχηματισμού κυβέρνησης) πρότεινε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε πως ο Φώτης Κουβέλης έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς αριστερούς, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι για να είσαι "πραγματικός" αριστερός (ναι, είναι παράσημο γι' αυτούς), πρέπει να νοιάζεσαι μόνο για το καλό της αριστεράς και ποτέ για το συμφέρον της χώρας. Και βέβαια, απαγορεύεται να μετέχεις σε κυβερνήσεις, γιατί "η θέση της αριστεράς είναι να αντιπολιτεύεται". ΑΝ και ΟΤΑΝ -χτυπάμε ξύλο- βουλιάξει οριστικά το καράβι, να δούμε ποιον θα αντιπολιτεύεστε, εσείς οι... μη προδότες.

Δυστυχώς για εσάς κύριοι, ο κυρ Φώτης απέδειξε εσχάτως πως στην Ελλάδα εκτός από την αριστερά του λαϊκισμού, υπάρχει και η αριστερά της ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου